Antena 3 CNN Meteo Vreme extremă în Europa: în Scoția și Țara Galilor va ninge, în Spania este caniculă

Vreme extremă în Europa: în Scoția și Țara Galilor va ninge, în Spania este caniculă

Sfârșitul lunii aprilie aduce vreme extremă în Europa. Dacă Spania se confruntă cu un val de caniculă, în Scoția și Țara Galilor sunt anunțate ninsori.

Vreme extremă în Europa: în Scoția și Țara Galilor va ninge, în Spania este caniculă
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    24 Apr 2023   •   19:23

Meteorologii britanici au anunțat că în unele zone din Țara Galilor și Scoția va ninge luni. De asemenea, temperaturile vor scădea până la 0 grade Celsius. În alte părți ale Regatului britanic va ploua abundent, avertizează specialiștii. Ca urmare, Agenția de Mediu a emis mai multe avertismente de inundații valabile în Anglia.

În același timp, spaniolii se confruntă cu un val canicular. În această săptămână, Spania ar putea înregistra cea mai călduroasă zi din luna aprilie, meteorologii prognozând temperaturi de până la 40 de grade Celsius, potrivit Sky News, citat de Mediafax. 

De miercuri până vineri sunt așteptate temperaturi record, valorile urmând să atingă niveluri înregistrate în mod normal în luna iulie. Cel mai cald va fi în sudul țării, în regiunea Andaluzia. Temperatura maximă înregistrată vreodată în Spania în luna aprilie a fost de 37,4 grade Celsius în Murcia, în sud-estul țării, în 2011.

×
Subiecte în articol: vreme extrema Europa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close