Antena 3 CNN Opinii Pe cine ameninţă Dan Diaconescu? Picanteriile din budoarul OTV

Pe cine ameninţă Dan Diaconescu? Picanteriile din budoarul OTV

Pe cine ameninţă Dan Diaconescu? Picanteriile din budoarul OTV
16 Sep 2008   •   16:48

De câteva zile la OTV a început un altfel de serial. Dacă n-ar fi ştiut apetitul pentru senzaţional al televiziunii din garsonieră, ai putea crede că acest post şi-a propus să se bată cu TVR Cultural sau poate chiar cu Senso TV. De câteva zile Dan Diaconescu a pornit o cruciadă sobră împotriva CNA, în care deapănă amintiri din perioada guvernărilor CDR şi PSD într-un fel ciudat de dezbatere care aduce aminte de monologurile lui Iosif Sava. Monologuri adaptate lingvistic doar atât cât să păstreze netulburată graniţa dintre elucubraţiile intelectuale şi vorbirea oamenilor de rând.

Părând speriat de amenzile venite de la CNA şi susţinând că onoratul consiliu vrea să-i scoată garsoniera de pe piaţă, Dan Diaconescu se face acum că loveşte în oamenii care judecă audiovizualul românesc. Printre rânduri însă, miza pare a fi cu totul alta. Diaconescu susţine seară de seară că în spatele CNA se află oameni politici şi că, dacă ar fi cazul, despre aceşti oameni politici el ar avea informaţii cu adevărat senzaţionale. Deocamdată, ei nu poartă nume, ci numere. "Numărul 2 în stat", poate "numărul 5 în stat", poate "numărul 4". Deocamdată, pentru că Diaconescu spune voalat că ar putea şi să-i denumească altfel: "Domnul senator cutare", "domnul ministru cutare"...

Dacă n-ar fi supărătoarele puncte de suspensie din numele domnilor pe care îi aminteşte în acest serial, s-ar putea spune că Dan Diaconescu face acum cele mai mari dezvăluiri din presa ultimilor ani. Aşa însă, fără să dea nume, preferând să se joace cu pseudonime de genul "Diva" sau "Numărul 2,3,4,5 în stat", Diaconescu deapănă doar nişte întâmplări amuzante care ar fi putut avea loc în România reală. Însă, pe lângă substratul acestui nou şi ciudat serial, Dan Diaconescu se dovedeşte a fi şi un povestitor talentat.

Cum singur a recunoscut, cât a vorbit în ultimele zile, adică 8-9 ore pe seară, nu a vorbit de când lucrează în televiziune. A povestit cum la închiderea OTV-ului i-au venit pe cap mascaţii, Garda Financiară, dar şi Direcţia Generală a Vămilor, cum plăteşte gazul metan din garsonieră fără să îl consume, cum un om cu dare de mână i-a dat câteva zeci de mii de dolari pentru a pune mochetă şi a schimba toaleta televiziunii, cum un foarte mare om în stat a încercat să-l forţeze să vândă OTV-ul, cum securiştii i-au făcut nod la cravată şi l-au ajutat să-şi îmbrace cămaşa, deoarece aveau nevoie de un drept la replică din partea sa.

Dar toate aceste picanterii de budoar se opresc aici. E drept, Dan Diaconescu mai sugerează că ar mai fi ceva înregistrări, dar se face că uită repede de ele. Deocamdată, nici CNA-ul nu mai are ce să-i facă: Elodia, Magda, Tolea au dispărut. În locul lor, e un om sobru, serios, uneori hâtru, care îşi deapănă amintirile. Dacă cumva, peste ceva timp, Elodia ar reapărea la OTV, iar CNA-ul ar sancţiona postul, s-ar chema răzbunare pe faţă. Dacă cumva, peste ceva timp, unul sau altul din membrii CNA şi-ar părăsi slujba, ar fi o victorie senzaţională pentru Dan Diaconescu. Plus că, cel mai important aspect, vin alegerile. Iar domnii "cutare" şi "cutare" şi "cutare" nu vor dori să-şi lege numele de dezvăluirile omului subţirel şi guraliv din garsoniera din Piaţa Romană.

Oricum, financiar vorbind, situaţia nu trebuie să fie atât de gravă. O parte din acţiunile OTV au fost cumpărate de Sorin Ovidiu Vântu, care probabil câştigă mai mult din procentele de la garsonieră, decât din prestaţia trustului Realitatea-Caţavencu. Şi, în plus, Dan Diaconescu mai are pitită o televiziune în sertar: DDTV. Chiar dacă susţine că nu îl ajută foarte mult, din toate picanteriile povestite în actualul serial reiese că măcar şi-a învăţat lecţia: s-a acoperit. Iar acest al doilea post TV pare a fi cea mai sigură manta de vreme rea. Senzaţional, nu-i aşa?

P.S.: La o simplă căutare pe YouTube apar zeci de mii de trăsnăi petrecute în garsonieră, dar nici un clip din serialul dedicat CNA.

Comunicatul de presă al CNA despre serialul de la OTV (pdf)

Bogdan Pitaru, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bogdan Pitaru Dan Diaconescu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close