Antena 3 CNN Politică Acuzaţii grave la adresa prefectului de Olt, Mario de Mezzo, care spune că lucrează la Primăria Slatina ca să fie primit de oameni în scările de bloc

Acuzaţii grave la adresa prefectului de Olt, Mario de Mezzo, care spune că lucrează la Primăria Slatina ca să fie primit de oameni în scările de bloc

Mario de Mezzo, prefectul judeţului Olt, este acuzat că s-ar da drept angajat al Primăriei Slatina pentru a intra în scările de bloc cu interfon din oraş, scopul fiind acela de a strânse semnături pentru organizarea unui referendum.

Acuzaţii grave la adresa prefectului de Olt, Mario de Mezzo, care spune că lucrează la Primăria Slatina ca să fie primit de oameni în scările de bloc
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   13:50

Mai mulţi oameni din Slatina au fost şocaţi să se trezească la uşă cu prefectul şi cu adepţii lui după ce la interfon fuseseră apelaţi de "angajaţi ai Primăriei" care le cereau acces în scările de bloc, scriu jurnaliştii de la gazetanoua.ro.

Potrivit publicaţiei, prefectul judeţului Olt nu reuşesc să intre în blocuri pentru a le cere oamenilor semnături pentru un referendum prin care promit apă gratis.

Astfel, prefectul şi colegii săi ar spune că sunt angajaţi ai Primăriei Slatina, pentru a putea avea acces în scările blocurilor.

Fapta ar putea reprezenta o infracţiune prevăzută de Codul Penal - uzurparea de calităţi oficiale (Art. 258): "Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă".

Aceeşi publicaţie arată că, în urmă cu aproximativ o săptămână, prefectul Mario de Mezzo nu a fost primit de slătinenii de pe strada Profesor Mircea Botez din Slatina, în ciuda faptului că atât el cât şi adepţii săi au insistat pe la porţi.

Mai mult, totul a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Totul s-a petrecut pe strada Mircea Botez din Slatina, acolo unde liberalul, îmbrăcat cu celebra vestă galbenă de campanie, şi adepţii săi au încercat să strige la poarta unui cetăţean, s-au urcat pe ceva mai înalt ca să vadă dacă în curte e cineva, însă nu au fost primiţi.

×
Subiecte în articol: Mario de Mezzo Slatina
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close