Antena 3 CNN Politică Lider PSD: PNL lasă fără gaze satele din Teleorman

Lider PSD: PNL lasă fără gaze satele din Teleorman

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea (PSD), avertizează că satele din Teleorman vor rămâne fără gaze naturale, din cauză că actuala coaliţie a decis să finanţeze extinderea reţelelor cu bani din PNRR, contrar instrucţiunilor Comisiei Europene.

Lider PSD: PNL lasă fără gaze satele din Teleorman
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    27 Apr 2021   •   13:51

PNL ratează și alimentarea cu gaze naturale a satelor teleormănene, susține preşedintele CJ Teleorman într-o postare pe Facebook.

"Anunțată cu surle și trâmbițe, extinderea rețelelor de gaze naturale în mediul rural rămâne un vis îndepărtat pentru teleormănenii care locuiesc la sat.

Datorită unei slabe înțelegeri și redactări din partea guvernului liberal, Planul Național de Relansare și Reziliență a fost refuzat de către Comisia Europeană.

Finanțările cerute de Cîțu și ceilalți incompetenți din jurul său nu sunt compatibile cu exigențele UE. Însă acest lucru nu i-a oprit pe liberali să ceară banii din programul de reconstrucție post-COVID.

Mai mult, s-au apucat să facă promisiuni cetățenilor, pentru ca apoi să dea vina pe autoritățile europene în momentul în care au fost refuzați.

Comisia Europeană a specificat foarte clar în instrucțiunile pentru PNRR că acești bani vor fi destinați relansării economiei și ameliorării efectelor generate de criza COVID-19.

Președintele CJ Teleorman: Liberalii pot găsi bani pentru reţelele de gaze naturale dacă reduc finanțarea clientelei de partid

Instrucțiunile nu au inclus, niciodată, extinderea rețelelor de combustibili fosili. De altfel, rețeaua cu gaze ar putea fi, cel mult, inclusă în pachetul Green Deal, sub promisiunea că, la un moment dat, gazul va fi înlocuit cu hidrogen, când România va avea această capacitate.

În loc să găsească soluții serioase pentru românii de la sate, liberalii au ales, ca de obicei, să ofere promisiuni deșarte (...)

Dacă liberalii doresc să fie consecvenți propriului slogan, 'Prin noi înșine!', pot găsi soluții în bugetul de stat pentru extinderea rețelei de gaze la sate.

Da, trebuie tăiați bani din altă parte, însă dacă ar reduce finanțările clientelei de partid și ar dori, cu adevărat, ca satul românesc să fie repopulat și atractiv pentru tineri, aceste finanțări sunt absolut necesare. Când incompetența este secondată de minciună, teleormănenii suferă", concluzionează preşedintele CJ Teleorman.

PNL ratează și alimentarea cu gaze naturale a satelor teleormănene Anunțată cu surle și trâmbițe, extinderea rețelelor...

Publicată de Adrian IONUȚ GÂDEA pe Marţi, 27 aprilie 2021

Florin Cîţu, despre PNRR: "Aceasta este forma pe care o susţinem!"

Premierul Florin Cîţu a comentat, luni, situaţia Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în urma discuţiilor de la Cotroceni.

PNRR este documentul a cărui depunere în termenul recomandat, 30 aprilie, a fost ratată de ţara noastră, după ce Comisia Europeană a ridicat mai multe obiecții față de alocările solicitate de România pentru infrastructură, irigații şi spitale.

PSD i-a acuzat pe responsabilii guvernamentali că riscă, din cauza amatorismului, să rateze cele aproximativ 30 de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ar urma să le aloce țării noastre, pentru redresarea post-pandemie.

Acum, Florin Cîţu arată că Guvernul nu ar fi dispus să renunțe la sumele pe care Comisia a indicat, la rândul său, că nu ar fi de acord să le aloce României.

Florin Cîţu: Ministrul Ghinea nu a greşit cu nimic

"Au fost negocieri online şi miniștrii de resort au fost alături de ministrul Ghinea. Dacă nevoie, vom pune mai multe resurse pentru a ne face înţeleşi la Comisia Europeană că acesta este planul pe care îl susținem. N-avea cu ce să greșească ministrul Cristian Ghinea, suntem în negocieri.

Există un mandat pentru minister de a negocia această formă a PNRR, care are o sumă mai mare, este supra-contractată iar coordonarea se realizează sub supervizarea mea.

A fost o decizie a Coaliției să mergem cu o sumă mai mare şi acum negociem cu Comisia Europeană.

Vom susţine priorităţile de dezvoltare pentru România, bineînțeles, în condițiile pe care le dorește de Comisia Europeană", a spus premierul Florin Cîţu, luni seară, la Parlament, după discuţiile pe tema PNRR de la Cotroceni.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close