Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Sunt dezamăgit şi revoltat de alegeri. PSD trebuie să facă o analiză

Adrian Năstase: Sunt dezamăgit şi revoltat de alegeri. PSD trebuie să facă o analiză

Adrian Năstase: Sunt dezamăgit şi revoltat de alegeri. PSD trebuie să facă o analiză
Sursa foto: nastase geoana
09 Dec 2009   •   04:38

Fostul candidat la preşedinţia României, care a pierdut confruntarea cu Traian Băsescu în 2004, comentează rezultatele alegerilor prezidenţiale, cărora le-a căzut victimă Mircea Geoană.
Astfel, Adrian Năstase susţine: ?sunt dezamăgit. Da, sunt revoltat. Da, aş fi vrut un cu totul alt rezultat. PSD contestă aceste alegeri şi susţin acest demers. Dar, dincolo de el, trebuie să începem să strângem datele pentru o analiză serioasă a modului în care s-a ajuns aici. Inclusiv în PSD?, scrie Adrian Năstase pe blogul său.
Acesta remarcă un rezultat foarte echilibrat al alegerilor, la fel ca acum cinci ani sau la cele parlamentare de anul trecut. El crede că acest fapt demonstrează că ?prin votul său, electoratul ne obligă la dialog, la cooperare, la consens. De altfel, şi Constituţia noastră este construită după o logică consensuală ? atunci când ?preşedintele-jucător? a acţionat într-o altă logică au apărut blocajele?.

Politicianul se arată îngrijorat că faţă de acum 5 ani, ?pe votul politic, cel exprimat în primul tur al prezidenţialelor, PSD a pierdut aproape 10 procente (şi multe sute de mii de voturi). În Suceava, Maramureş, Satu Mare sau Mureş am pierdut constant teren?. El cere o analiză reală a fiecărei regiuni şi susţine că ?nu românii din diaspora au decis câştigătorul alegerilor?, deşi crede că se impune o discuţie despre mecanisme de control democratic al procesului electoral în străinătate?
În final, el cere de la preşedintre un mesaj de înţelegere şi unitate. Pentru a exemplifica încheie cu discursurile sale ce au urmat înfrângerii din alegerile prezidenţiale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close