Antena 3 CNN Politică Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil”

Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil”

Şeful ASF, Nicu Marcu, este audiat în Parlament, după falimentul Euroins.

Șeful ASF, audiat în Parlament, după falimentul Euroins. George Simion: ”Mi se pare inadmisibil”
Sursa foto: Inquam Photos | Octav Ganea
de Andreea Ştefan    |    20 Mar 2023   •   12:57

Șeful ASF, Nicu Marcu, va da explicații pentru a spune de ce s-a ajuns la ridicarea autorizaţiei companiei Euroins şi ce soluţii sunt pentru scumpirea poliţelor RCA.

Întrebat ce întrebări îi vor pune șefului ASF, George Simion a răspuns:

”După patru falimente girate de această instituție, dacă mai vede rostul instituției și când va părăsi scaunul de președinte al ASF”, a spus Simion.

”Eu nu știu ce Guvern avem și dacă mai avem Guvern. Peste 2 milioane de păgubiți care girează în continuare această conducere politică a ASF-ului. Mi se pare inadmisibil așa ceva.

Citește și: ASF explică cum s-a ajuns la falimentul Euroins: "Nu sunt cauze economice"

Mi se pare la fel inadmisibil faptul că nu s-a semnat hotărârea de înființare a CEC Asigurări, trebuiau luate măsuri urgente, măsuri curajoase, nu blocarea instanțelor, cum a fost cazul la City Insurance, când, dacă vă uitați acum pe portalul judecătoriilor, jumătate din procese sunt legate de despăgubiri cu City Insurance.

Va fi o pondere mult mai mare la Euroins. Mult mai mulți aveau asigurări la Euroins, o cotă de piață de peste 30%, iar românii trebuie să vadă măsuri din partea acestui Guvern.

(...) La ASF s-au întâmplat salarii, nu doar 12-15 salarii de câte 10, 12-14.000 euro, dar ei nu au supravegheat și nu au intervenit asupra pieței financiare”, a mai spus George Simion pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ASF George Simion Euroins
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close