Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: M-am gândit să îmi dau demisia

Alina Gorghiu: M-am gândit să îmi dau demisia

Alina Gorghiu: M-am gândit să îmi dau demisia
07 Iun 2016   •   23:00

Alina Gorghiu a mărturisit, marți seară, într-o emisiune TV, că s-a gândit la o posibilă demisie, după dezastrul înregistrat de PNL de la alegerile locale din 5 iunie.

"M-am gândit să îmi dau demisia la un moment dat. Unui lider de partid i se impută înfrângerile, în niciun caz nu are vreun merit la victorii. Înfrângerea de la București mă doare și o parte din această înfrângere aparține conducerii centrale a partidului în care mă aflu și eu. Nu mă extrag din rândul vinovaților. Văd că mi se cere tot mai des să demisionez. Și Rareș Bogdan și Ponta îmi cer acest lucru", a declarat Alina Gorghiu la Realitatea TV.

În context, copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că toți președinții organizațiilor de sector din București și-au depus mandatele din cauza rezultatului în alegeri sub nivelul așteptărilor, menționând că urmează să se intre într-o procedură urgentă de selectare a viitorilor președinți de filiale, a președintelui organizației pe București, dar și unificarea celor 20 de filiale cu copreședinți la nivelul județelor.

Scorul înregistrat la alegeri a determinat și alți membri PNL să demisioneze sau să-și anunțe intenția de a demisiona.

Cel mai semnificativ gest în acest sens a fost făcut de Cătălin Predoiu care şi-a depus, luni, mandatul de preşedinte al PNL Bucureşti.

Cătălin Predoiu şi-a depus mandatul de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, ca urmare a rezultatului obţinut în cursa pentru Primăria Capitalei, aşa cum a susţinut duminică, după afişarea exit-poll-urilor finale care l-au plasat pe locul trei, la diferenţă mare de candidaţii PSD şi USB.

Tot luni şi-a prezentat demisia din funcţie și preşedintele PNL Deva, Petru Mărginean, după ce a pierdut alegerile locale pentru un nou mandat de primar al municipiului Deva.

Marți a fost rândul senatorului Dragoş Luchian să-și prezinte oficial demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Bacău, după eşecul din alegerile locale, în care a candidat pentru mandatul de primar al municipiului reşedinţă de judeţ.

În același timp, conducerea Partidului Național Liberal este lovită în plin de o declaraţie făcută de Cristian Buşoi. Europarlamentarul va cere miercuri asumarea resposabilităţii conducerii centrale a PNL, adică a celor doi co-preşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar şi a secretarilor generali ai PNL.

Citește și Şedinţa de miercuri a PNL, crucială pentru Gorghiu şi Blaga. Va ploua cu demisii - surse

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close