Antena 3 CNN Politică Alina Mungiu-Pippidi, scoasă de pe lista candidaţilor PDL pentru europarlamentare

Alina Mungiu-Pippidi, scoasă de pe lista candidaţilor PDL pentru europarlamentare

Alina Mungiu-Pippidi, scoasă de pe lista candidaţilor PDL pentru europarlamentare
Sursa foto: Alina Mungiu Pippidi
19 Mar 2009   •   13:36

Democrat-liberalii ieşeni au renunţat să mai sprijine la centru nominalizarea Alinei Mungiu-Pippidi pentru o candidatură la europarlamentarele din această vară, a anunţat joi liderul filialei, secretarul de stat Dan Cârlan.

"În data de 7 martie 2009, Organizaţia PDL Iaşi a avansat doamnei Alina Mungiu-Pippidi propunerea de a candida, cu susţinerea organizaţiei, pentru Parlamentul European, aşteptând un răspuns în acest sens. În urma discuţiilor purtate în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.) cu doamna Alina Mungiu-Pippidi, a rezultat că este nerealist a conta pe o potenţială candidatură a domniei sale", precizează Dan Cârlan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cârlan mai afirmă că PDL Iaşi va identifica în timp util o altă soluţie de candidatură cu respectarea procedurilor stabilite de Biroul Permanent Naţional, privind criteriile alese în alcătuirea listei de candidaţi a PDL.
Propunerea iniţială a Alinei Mungiu-Pippidi de către filiala PDL Iaşi a provocat un mic cutremur pe scena politică, după ce ea a condiţionat participarea sa pe listele PDL sa de respectarea, de către candidaţii partidului, a criteriilor de selecţie stabilite de Coaliţia pentru un Parlament Curat. Criteriile o vizau şi pe mezina preşedintelui statului, Elena Băsescu. Miercuri, fiica preşedintelui şi-a anunţat demisia din PDL pentru a candida ca independent la PE.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent referitor la acest subiect: "Eu am o relaţie bună cu doamna Pippidi. Putea să mă caute la telefon dacă avea ceva să-mi spună. E o chestiune de minimă eleganţă."

TRAIAN BĂSESCU DESPRE ELENA BĂSESCU ŞI ALINA MUNGIU-PIPPIDI


Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a continuat să o apere pe Elena Băsescu.

TRAIAN BĂSESCU: ELENA E MULT MAI DEŞTEAPTĂ DECÂT CREDEŢI


ELENA BĂSESCU ANUNŢĂ CĂ PLEACĂ DIN PDL


DESPRE "SUCCESURI", SAU GAFELE ELENEI BĂSESCU


Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close