Antena 3 CNN Politică Americanii l-au numit pe Vanghelie primarul general al Capitalei

Americanii l-au numit pe Vanghelie primarul general al Capitalei

Americanii l-au numit pe Vanghelie primarul general al Capitalei
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Ian 2011   •   23:01

Marian Vanghelie este primarul general al Capitalei! Greşeală sau presimţire, aşa l-au numit americanii la întâlnirea cu primarul din Washington. Oficialii americani fac coadă să-l întâlnească pe Vanghelie, după cum se laudă edilul. A reuşit să-i "capaciteze", a mărturisit primarul sectorului 5.

Obama n-a fost până acum în Rahova. Dar Vanghelie a ajuns la Washington şi a avut nevoie de un translator. Oricum, îi cunoaşte deja pe americani şi a mărturisit că este specialist în "a capacita" oamenii. Nici nu a aterizat bine în capitala Americii că Vanghelie a început să ia notiţe şi să facă poze. Bineînţeles, întâlnirea cu primarul Washingtonului a fost cea mai aşteptată.

Vreţi să întrerupem discuţia? Haideţi. Nu, nu orice v-aş spune ştiu că...nu vreau să fac ştire din discuţia asta. ca să fie foarte clar.

Consilierii primarului american i-au dăruit lui Vanghelie un cadou pe care nici Moş Crăciun n-a reuşit să-l aducă. I-au dat, în comunicatul de presă al întălnirii, funcţia de primar general al Bucureştiului.

Marian Vanghelie, primarul Bucureştiului la Washington


Edilul sectorului 5 s-a mai întreţinut şi cu doi oficiali americani de la Departamentul de Comerţ. I-a convins să aibă încredere în români şi a promis că va colabora cu Băsescu şi cu Boc pentru a atrage investiţii americane în România.

“Mergem şi venim cu experienţă în care să învăţăm şi pe primarii generali şi pe primarii de sectoare că banii nu se cheltuie pe iarbă, să spunem cum trebuie cheltuiţi banii”, a declarat Marian Vanghelie.

Vanghelie este abia la începutul visului său american. Mai are câteva întâlniri importante. Apoi, se va întoarce în ţară să transforme sectorul 5, în a 51-a stea de pe steagul Americii.

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close