Antena 3 CNN Politică Antonescu: Comasarea alegerilor este un lucru care nu întăreşte statul de drept, ci dimpotrivă

Antonescu: Comasarea alegerilor este un lucru care nu întăreşte statul de drept, ci dimpotrivă

Antonescu: Comasarea alegerilor este un lucru care nu întăreşte statul de drept, ci dimpotrivă
05 Dec 2011   •   23:16

Guvernul îşi va angaja răspunderea, până la Crăciun, pe proiectul privind comasarea alegerilor. Decizia a fost luată în şedinţa de luni a Coaliţiei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că o eventuală comasare a alegerilor nu întăreşte statul de drept, ci dimpotrivă.

"Proiectul, în forma propusă de domnul Igaş, cuprinde şi alte lucruri foarte grave, cum ar fi suspendarea unor legi care sunt în vigoare. De asemenea, există o tradiţie, una dintre puţinele bune, de mai bine de 20 de ani, a respectat-o până şi FSN-ul lui Ion Iliescu în 1990. Şi anume că legea electorală, data alegerilor, modalitatea de desfăşurare, regulile elementare ale acestui joc se discută şi cu Opoziţie", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că „niciodată în acest joc nu s-a trecut peste acest lucru (n.r. - discuţiile cu Opoziţia) în timpul niciunei guvernări, în timpul nici unui preşedinte până acum.“

În cadrul ediţiei de luni seară a emisiunii Sinteza Zilei au mai fost invitaţi Daniel Constantin - preşedinte PC, Victor Ponta - preşedinte PSD, Mugur Ciuvică şi jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close