Antena 3 CNN Politică Antonescu: Peste România este un gunoi uriaş, o mocirlă de care trebuie să ne despărţim

Antonescu: Peste România este un gunoi uriaş, o mocirlă de care trebuie să ne despărţim

Antonescu: Peste România este un gunoi uriaş, o mocirlă de care trebuie să ne despărţim
Sursa foto: crin antonescu
17 Noi 2009   •   01:41

Liderul PNL, Crin Antonescu, a criticat apelul preşedintelui Băsescu la contracandidaţi să nu mai folosească împotriva sa oameni scoşi din Justiţie, calificând acest gest ca fiind "demagogie absolut inacceptabilă" şi cerându-i şefului statului să spună limpede ce vrea şi de la cine vrea.
"Domnul Băsescu nu dă nişte răspunsuri clare, simple, ferme, la întrebări pe care i le pun şi opinia publică şi dumneavoastră, răspunsuri la acuzaţii fondate sau nu, care i se fac deja la nivelul unor cărţi scrise şi citite şi în ţara asta şi în alte ţări. Nu mai discut despre imaginea României, al cărei preşedinte este eroul, nu ne spune limpede ce şi cum şi continuă această demagogie absolut inaccepabilă să facă apel la ceilalţi contracandidaţi. Păi, la cine face, la mine? Păi, l-am înregistrat eu? Am cărat minerale lui Hayssam? Ce vrea de la mine? Să spună foarte limpede ce vrea, de la cine vrea", a susţinut Crin Antonescu la Antena 3.
Candidatul PNL a menţionat că şi el speră că "nu se câştigă alegerile cu documente sustrase, cu şantaj, cu înregistrări ilegale", adăugând că peste România s-a aşezat "un gunoi uriaş".

"E o mocirlă enormă de care, după 20 de ani, trebuie să ne despărţim şi să râmână dânşii şi să se şantajeze în continuare, să mai facă şi turul trei şi turul patru, să-şi mai scoată dosarele pe bucăţi, pe file, pe rânduri, să-şi mai tragă înregistrările ilegale care văd că nu mai deranjează chiar pe nimeni. Domnul Băsescu azi a mulţumit, înţeleg, sau a cerut instituţiilor să nu se amestece. Păi cum să nu se amestece? Neutralitatea asta e complicitate. Precipitarea asta a ridicării cortinei de pe gunoiul ăsta e bine venită, într-un fel, ca să înţeleagă şi cetăţenii din ţara asta cam cum sunt conduşi şi cam cine ne conduce şi cam ce gunoi avem pe cap", a spus Antonescu.

El a subliniat că instituţiile nu trebuie să fie neutre, ci trebuie "să acţioneze, să spună limpede Ťaici am înregistrat pentru că aveam mandat, aici e tot ce ştim, aici s-au vehiculat următorii baniť", adăugând că pe el îl interesează "ce se întâmplă sub acoperirea unor instituţii extrem de serioase, parchet, DIICOT, celule de criză".

Întrebat dacă a fost deranjat că Băsescu nu a reacţionat tot printr-o glumă la gluma sa privind întoarcerea la marină, la Cluj, Antonescu a spus că l-a Cluj a avut loc "spulberarea unui mit".

"Noi am văzut toţi la Cluj ceea ce s-a numit spulberarea unui mit. Dacă această dezbatere a avut un merit, a fost acela de a arăta că e suficient ca un om care nu are nimic de ascuns să fie în faţa domnului Băsescu. Şi atunci se vede că domnul Băsescu devine nervos, se vede că are lucruri de ascuns", a apreciat candidatul liberal.

Preşedintele PNL a mai declarat că Traian Băsescu nu are nicio forţă divină, ci "a exercitat o dominaţie asupra majorităţii oamenilor politici, asupra foarte multor oameni publici, din simplul fapt că se simţeau foarte mulţi cu musca pe căciulă şi băgaseră foarte mulţi mâna unde nu trebuia să o bage şi nu ştiau ce ştie sau nu Traian Băsescu".

"Dincolo de povestea asta mocirloasă, ramâne un lucru, că nu iese nimeni să ne spună: Ťnoi am făcut aceste înregistrări, am avut mandat că domnul Chireac şi cu cine mai era voiau să pună o bombă, erau teroriştiť, nimeni nu mai pune această problemă, acceptăm cu toţi să trăim într-o ţară unde o să ajungem să ne întâlnim dacă vrem să vorbim ceva intim la pădurea Băneasa în chiloţi sau la baia comunală ca ruşii din filme, în care toţi acceptăm ideea că suntem în permanenţă înregistraţi, spionaţi, monitorizaţi şi asta nu mai seamănă deloc a democraţie. Domnului Băsescu poate să-i placă, mie nu-mi place şi atunci în vârful acestei mizerii pentru mine tronează în continuare Traian Băsescu cu instituţiile lui, aşa cum le-a deformat şi le siluişte să facă ceea ce nicăieri într-o democraţie aceste instituţii nu fac", a precizat Antonescu.

Pe de altă parte, prezidenţiabilul a menţionat că, pentru el, sensul mesajului pe care Băsescu l-a transmis este acela că e "un om încolţit, care nu are răspunsuri, care patronează un sistem poliţienesc, fără niciun fel de justificare şi care dacă ia al doilea mandat desparte definitiv o ţară din UE de democraţia elementară".

"Suntem într-o agonie politică a lui Băsescu şi a sistemului său, dar cred că putem să vedem acum amploarea noroiului care este pe capul nostru, acestui gunoi, mocirle, care trebuie odată cu acest vot să fie curăţată şi să fie lăsată în spate", a conchis Antonescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, luni, un apel deschis la competitorii său în alegerile prezidenţiale să renunţe la a utiliza oameni scoşi afară din justiţie şi documente sustrase din arhiva DGIPI în timpul mandatului lui Dan Nica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close