Antena 3 CNN Politică Bani pentru studenți şi familiile tinere cu garanția și dobânda subvenționată de stat | Anunţul ministrului Gabriela Firea

Bani pentru studenți şi familiile tinere cu garanția și dobânda subvenționată de stat | Anunţul ministrului Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat semnarea convențiilor de creditare și implementarea programelor guvernamentale „Student Invest” și „Family Start”. Câţi bani se pot accesa şi cum pot fi folosiți.

Bani pentru studenți şi familiile tinere cu garanția și dobânda subvenționată de stat | Anunţul ministrului Gabriela Firea
Sursa foto: Colaj Pixabay | Pexels
de Claudia Popovici    |    02 Noi 2022   •   16:42

Convențiile de creditare și implementare a programelor guvernamentale „Student Invest” și „Family Start” au fost semnate, miercuri, de ministrul Familiei, Gabriela Firea, în prezența liderilor coaliției de guvernare, respectiv președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președinte PNL, Nicolae Ciucă și vicepremierul Kelemen Hunor, președinte UDMR.

„Ne-au fost alături și directorii primelor bănci prin care vor fi derulate cele două programe - Bogdan Neacșu, director general CEC Bank, Adrian Morar, director general Băncii Centrale Cooperatiste CreditCoop (...)

Când se pot accesa creditele pentru programele „Student Invest” și „Family Start”

Din 7 noiembrie, băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficieze de aceste programe de creditare cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, a spus Gabriela Firea.

Ce cuprinde programul „Family Start"

Prin programul „Family Start”, tinerii pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, dar nu mai mult de 20.000 de lei, educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe etc.

Ce cuprinde programul „Student Invest”

În programul național „Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei. Banii pot fi cheltuiți pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc.

„Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum”, a mai spus Gabriela Firea.

Pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul „Student Invest”. În cel de-al doilea program, pentru un credit de 75.000 lei, rată lunară ajunge la 625 de lei.

Discuții sunt și cu alte bănci pentru intrarea în cele două programe.

×
Parteneri
Val de aer din Africa peste România! În ce zone vor fi 23 de grade
x close