Antena 3 CNN Politică Băsescu, după ce noul Cabinet Boc a depus jurământul: Regret lipsa PNL-ului de la guvernare (VIDEO)

Băsescu, după ce noul Cabinet Boc a depus jurământul: Regret lipsa PNL-ului de la guvernare (VIDEO)

Băsescu, după ce noul Cabinet Boc a depus jurământul: Regret lipsa PNL-ului de la guvernare (VIDEO)
23 Dec 2009   •   17:14

Miniştrii din Guvernul Boc, proaspăt învestit de Parlament, au depus, miercuri, jurământul la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Acum, noul Guvern îşi va putea începe, efectiv, activitatea. Executivul se întruneşte de la ora 18:00 pentru a aproba proiectul de buget pe anul 2010 şi a-l remite Parlamentului.

?Regret lipsa din acest cabinet a PNL, şi vreau să vă spun că oricând vor lua o altă decizie, eu voi fi deschis ca şi PNL-ul să fie parte a guvernării?, a spus Traian Băsescu, după ce miniştrii Cabinetului Boc au depus jurământul la Cotroceni.

El s-a adresat noilor miniştri, proaspăt învestiţi de Parlament, cărora le-a spus că se află în faţa unui moment dificil din punct de vedere economic, şi-a exprimat speranţa că vor lua măsurile necesare pentru diminuarea crizei şi consideră că această guvernare este una mai grea decât precedentele.

?Sunteţi la momentul zero al guvernării. Este o guvernare care începe mai greu decât precedenta. Radiografia crizei a fost facută şi-i ştim evoluţiile. Anul trecut speram în creşteri economice, azi ştim ce ne asteaptă. Speranţa mea este că veţi reuşi ceea ce a reuşit şi guvernul anterior - să diminueze efectele crizei. Cred că experienţa de 10 luni de criză economică vă va ajuta si veţi lua măsurile corecte pentru diminuarea crizei?, a spus Traian Băsescu.

?Deasupra partidelor este interesul naţional, nu plantarea de oameni ai partidelor şi menţinerea oamenilor din partide în guvern. [?] Nu există ca variantă credibilă mutarea competenţei, din patru în patru ani, de la un partid la altul. Nu vom putea moderniza statul dacă nu punem competenţa ca element de bază în instituţia publică. Vă asigur de tot sprreijinul meu, atâta timp cât acţiunea guvernametală va fi una corectă şi în interesul românilor?, a declarat preşedintele României.

El a mai spus că nu va fi indulgent cu miniştrii guvernului chiar dacă sunt din PD-L. ?Să nu credeţi că fiind un guvern PD-L voi fi mai indulgent. Nimic legat de atitudinea mea privind miniştrii care intră în atenţia Parchetului nu s-a schimbat, voi opta pt alternativa pe care mi-o dă Constituţia?.

DISCURSUL PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU

Parlamentul a aprobat, miercuri, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă", cu aportul câtorva zeci de voturi venite din zona deputaţilor şi senatorilor PSD şi PNL. Noua majoritate parlamentară PDL-UDMR, minorităţi şi independenţi beneficia, oficial, de 240 de parlamentari, iar miercuri, aproximativ 6 din aceştia au lipsit.

În aceste condiţii, mai mult de 40 de parlamentari ai Opoziţiei au votat în favoarea guvernului hulit de conducerile lor politice, deşi la nivelul PSD şi PNL se luase decizia să se voteze împotriva acestui cabinet. Premierul Emil Boc a mulţumit la final Opoziţiei pentru votul acordat guvernului propus de el şi a anunţat că Executivul se va întruni la ora 18:00 pentru a aproba proiectul de buget pe anul 2010 şi a-l remite Parlamentului.

MINIŞTRII NOULUI GUVERN BOC AU DEPUS JURĂMÂNTUL


Noul Cabinet Boc:

Premier - Emil Boc

Vicepremier - Marko Bela

Ministerul Energiei - Adriean Videanu

Ministerul Apărării Naţionale - Gabriel Oprea

Ministerul Administraţiei şi Internelor - Vasile Blaga

Ministerul Afacerilor Externe - Teodor Baconschi

Ministerul Finanţelor Publice - Sebastian Vlădescu

Ministerul Sănătăţii - Cseke Attila

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Radu Berceanu

Ministerul Justiţiei - Cătălin Marian Predoiu

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - Daniel Funeriu

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Mihai Şeitan

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului - Elena Udrea

Ministerul Comunicaţiilor - Gabriel Sandu

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional - Kelemen Hunor

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Mihail Dumitru

Ministerul Mediului şi Pădurii - Laszlo Borbely

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Boc
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close