Antena 3 CNN Politică Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă

Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă

Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    09 Dec 2013   •   20:05
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat dacă a fost invitat de premier să meargă la funerariile liderului Nelson Mandela, că trebuia să rămână şi cineva acasă, adăugând că bugetul de deplasări îi permite doar plecarea la Consiliul European.
 
"Trebuia să rămână şi cineva acasă. Toată lumea pleacă? Eu nu aveam, mai am bani în buget doar pentru Consiliul European din decembrie", a spus şeful statului.
 
El a mai precizat că, pentru deplasările programate, a renunţat deja la participarea la sesiunea ONU din luna noiembrie.     
 
Premierul Ponta le-a relatat guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi senatorului PSD Mircea Geoană că i-a invitat pe Ion Iliescu şi Emil Constantinescu să îl însoţească la Johannesburg, pentru Nelson Mandela, Constantinescu acceptând, iar Iliescu declinând invitaţia din cauza drumului, informează Mediafax.
 
Ponta a declarat, luni dimineaţa, că va pleca la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.
 
Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, erou al luptei pentru combaterea sistemului segregaţionist apartheid, a decedat pe 5 decembrie, la vârsta de 95 de ani.

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close