Antena 3 CNN Politică Băsescu: Unele ministere nu au înţeles să se încadreze în buget cu salariile, dar Guvernul "este bun, face faţă crizei",

Băsescu: Unele ministere nu au înţeles să se încadreze în buget cu salariile, dar Guvernul "este bun, face faţă crizei",

Băsescu: Unele ministere nu au înţeles să se încadreze în buget cu salariile, dar Guvernul "este bun, face faţă crizei",
Sursa foto: traian basescu
17 Iun 2009   •   01:42

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că sunt ministere care nu au înţeles imperativul încadrării salariilor în limitele stabilite prin buget, menţionând că un ministru a venit la el "încercând să scape" şi i-a spus că i se va termina bugetul alocat.

Şeful statului a afirmat că unele ministere au redus cheltuielile, iar altele nu.

"Nu voi trece la nominalizări, pentru că acesta a fost unul din motivele pentru care au am dat mesajele pe care le-am dat la şedinţa de Guvern, legate de salarii. Am atenţionat că sunt ministere care n-au înţeles să se încadreze în previziunea bugetară până la 31.12.2009, ceea ce înseamnă că, în luna octombrie sau noiembrie, o să vină să spună ŤDomnule prim-ministru, nu am respectat bugetul de stat, dar nu mai am bani să dau în nu ştiu ce sector, deci daţi-mi bani!ť. Un asemenea mod de a lucra nu este posibil", a spus Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate, citat de Mediafax.

Şeful statului a afirmat că discuţia în interiorul Guvernului a fost mult mai aplicată, însă în mod cert a vrut să atragă atenţia că sunt ministere care "nu se încadrează în ceea ce a stabilit exact Guvernul".

"Sunt ministere care nu au înţeles imperativul încadrării în sumele din bugetul de stat pentru salarii. Nu vreau să mă duc către niciun partid, dar această realitate există şi am avut-o confirmată că un ministru a venit la mine încercând să scape cumva de responsabilitate, să spună ŤŞtiţi, mi se va întâmpla treaba astať, la care am pus întrebarea: ŤDar aţi respectat ce aţi hotărât în Guvern?ť, ŤPăi, nu s-a pututť şi atunci am considerat că nu trebuie s-o las aşa, ca o discuţie privată şi nu l-am nominalizat pe ministru şi m-am dus la Guvern, să ştie toţi miniştrii că în mine nu vor găsi un apărăror al încălcării Legii bugetului de stat", a relatat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor, duminică, la şedinţa de Guvern, să se încadreze în fondul de salarii, pentru a evita un "derapaj economic şi social", şi a apreciat că Guvernul ar urma să efectueze o nouă rectificare bugetară negativă, în lunile august-septembrie.
Şeful statului aprecia totuşi că actualul Guvern "este bun, face faţă crizei", deşi are stângăciile lui în comunicare, menţionând că nu poate reproşa Cabinetului acest lucru, atât timp cât şi el are propriile stângăcii în comunicare.
Băsescu a menţionat că uneori el însuşi spune unele lucruri care probabil ar trebui "împachetate" altfel. Pe de altă parte, el a precizat că nu este omul care să "împacheteze" lucrurile pe care le spune. "Eu spun ce trebuie spus", a subliniat preşedintele.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Boc
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close