Antena 3 CNN Politică Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a băgat partidele politice în datorii. Vezi topul datornicilor

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a băgat partidele politice în datorii. Vezi topul datornicilor

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a băgat partidele politice în datorii. Vezi topul datornicilor
de S.T.    |    05 Iul 2014   •   16:45

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a băgat partidele politice în datorii. Majoritatea partidelor care au participat la cursa electorală au avut cheltuieli mai mari decât veniturile raportate, arată un raport al Autorităţii Electorale Permanente.

Unii nu au obţinut nici numărul de mandate pe care şi l-ar fi dorit, aşa că au ieşit pe pierdere.

În topul datornicilor se află Partidul Naţional Liberal care a rămas pe minus cu 4,6 milioane de lei. Datoriile raportate de trezorierii PNL vor fi contabilizate şi preluate de noul partid rezultat după fuziunea cu PDL. Alianţa PSD-UNPR-PC are şi ea datorii mari în urma alegerilor, aproximativ 2,7 milioane de lei.

Partidul lui Traian Băsescu a ieşit pe minus în alegeri, nu numai în privinţa scorului electoral, dar şi în privinţa banilor. A rămas cu o datorie de aproape 420.000 de lei. PDL trebuie să achite creditorilor peste 416.000 de lei, după campania pentru europarlamentare, dacă nu datoria va fi adunată cu cea a PNL şi va fi înregistrată de noul partid rezultat după fuziune.

Nici UDMR nu s-a încadrat în buget şi a rămas cu o datorie de 70.291 lei.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close