Antena 3 CNN Politică Cătălin Tolontan: Dosarul disjuns din "Gala Bute" ar putea lovi în toate direcţiile, este un caz fără limite

Cătălin Tolontan: Dosarul disjuns din "Gala Bute" ar putea lovi în toate direcţiile, este un caz fără limite

Cătălin Tolontan: Dosarul disjuns din "Gala Bute" ar putea lovi în toate direcţiile, este un caz fără limite
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Apr 2015   •   14:29
Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzată de luare de mită.
 
Redactorul-şef Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolontan, a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că astfel se confirmă ce ştia deja. 
 
"Încă mai avem informaţii bune pe acest dosar. Nu pot rezista tentaţiei de a începe cu această afirmaţie, pentru că se confirmă ce am publicat în această dimineaţă. Dosarul s-a finalizat şi iată, a durat câteva ore. Nu există încă, din ce am văzut comunicatul oficial al DNA, capetele oficiale de acuzare."
 
"Rămâne de văzut dacă au disjuns cazul Ion Ariton, pentru că au fost finanţări de peste 400.000 de euro de la companiile de stat către gală, către firma lui Rudel Obreja, deşi nu aveau dreptul să facă asta. "Gala Bute" nu este doar povestea Elenei Udrea, este o poveste mai largă. Şi, din informaţiile noastre, va fi disjuns cazul finanţărilor din bani murdari operate de către PDL în 2012"
 
"Odată disjuns acest caz, ar putea lovi chiar peste tot, şi în sus şi jos, şi în stanga şi dreapta. Este un caz fără limite. Au fost audiaţi zeci de oameni din ce ştim noi, până acum. Sunt lucruri interesante acolo, pentru că mulţi dintre oamenii respectivi au recunoscut că nu aveau banii respectivi, de donat, ci li s-au dat bani de către diverse persoane din umbră, la indicaţia anumitor politicieni. Anumiţi afacerişti de partid şi de stat întorceau o parte din bani fie la partid, prin intermediari, fie dădeau bani direct în zonele în care cheltuiau direct. Presă, media, postaci. Din dosarul "Gala Bute" a fost disjuns dosarul cu bani murdari."
 
Tolontan a adăugat că avocaţii Elenei Udrea fac un lucru normal, justificat, încearcă să îşi apere clientul prin orice metodă.
 
"Opinia lor (avocaţilor Elenei Udrea) generală este că este un proces politic. Este o părere ideologică în acest moment, dar fac şi ei ce se poate face. Este dreptul clientului de a fi apărat cât se poate de bine. Este datoria avocatului dar şi dreptul clientului. La fel şi Traian Băsescu, a redus tot dosarul la episodul genţii de 900.000 de euro. Dacă reduci tot dosarul la cel mai spectaculos moment, dar şi cel mai greu de dovedit în instanţă, atunci încerci să aşezi tot dosarul sub acest moment foarte greu de dovedit."
 
Tolontan a explicat că, din sursele sale, DNA intenţionează să o ţină pe Elena Udrea cât mai mult timp în arest.
 
"Eu o să spun ceva ce ştim şi ceva ce nu ştim. Ştim că intenţia DNA este să o păstreze cât de mult se poate pe Elena Udrea în arest, inclusiv pe timpul procesului. Ca în cazul Alinei Bica. Asta ştim cu siguranţă, este intenţia DNA. Ce nu ştim - ce vor spune judecătorii. Pentru că ei decid."

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close