Antena 3 CNN Politică Cererea de candidatură a lui Remus Cernea pentru Colegiul 1 Bucureşti, respinsă de CCR

Cererea de candidatură a lui Remus Cernea pentru Colegiul 1 Bucureşti, respinsă de CCR

Cererea de candidatură a lui Remus Cernea pentru Colegiul 1 Bucureşti, respinsă de CCR
Sursa foto: Remus Cernea
14 Ian 2010   •   16:29

Curtea Constituţională (CC) a respins, joi, contestaţia lui Remus Cernea faţă de decizia prin care candidatura sa pentru Camera Deputaţilor nu fusese acceptată de către Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti.
Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie. Remus Cernea a depus pe 30 decembrie, la Tribunalul Bucureşti, o contestaţie la decizia BEM care nu i-a admis candidatura pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 Bucureşti.

Printre concluziile scrise de Cernea în dosarul de la Curtea Constituţională se numără şi cea conform căreia "dacă restricţiile şi limitările unor prevederi electorale ating fondul, substanţa, unui drept constituţional, atunci alegerile desfăşurate după astfel de prevederi nu pot fi considerate democratice", referindu-se la Art. 48 alin. 17 din Legea 38/2008 ce prevede că la alegerile parţiale dintr-un colegiu uninominal "pot participa numai partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care la alegerile generale au îndeplinit pragul electoral prevăzut de lege, individual sau într-o alianţă politică ori electorală".

Cernea a cerut, luni, conducerii PNL să retragă candidatura lui Radu Stroe şi să aştepte împreună o decizie a Curţii Constituţionale, reamintind că "Honorius Prigoană a promis că îşi va retrage candidatura pentru a aştepta decizia CC dacă şi Radu Stroe va face acelaşi lucru". În replică, liderii liberalii au invocat legea existentă pentru a nu-l retrage pe Radu Stroe din cursa electorală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Remus Cernea CCR candidatura colegiu deputat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close