Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu acuză guvernanţii de propagandă mincinoasă: Plafonați cazurile pentru că nu testați!

Marcel Ciolacu acuză guvernanţii de propagandă mincinoasă: Plafonați cazurile pentru că nu testați!

Liderul PSD Marcel Ciolacu şi-a exprimat revolta faţă de optimismul nejustificat al preşdintelui Iohannis, acuzându-l, alături de echipa liberală, de mascarea adevăratelor cifre ale pandemiei. Replica șefului PSD vine după ce Iohannis a declarat că avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi cu SARS-CoV-2.

Marcel Ciolacu acuză guvernanţii de propagandă mincinoasă: Plafonați cazurile pentru că nu testați!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   15:15

“Propagandă mincinoasă! Asta face Iohannis! Plafonați cazurile... pentru că nu testați! Ajustați cifrele din pix! Chiar credeți că românii nu au înțeles ce faceți?! V-au spus-o verde în față specialiștii, statisticienii, toți cei de bună credință!”, declară Ciolacu, vehement, într-o postare pe Facebook. 

Liderul PSD spune că “Iohannis continuă să repete ca o flașnetă electorală că Guvernul Său e cel mai bun și mai deștept de pe planetă!”. În realitate însă, capacitatea maximă de testare a populaţiei nu a fost atinsă, iar mulţi românii se testează la privat.
  
“Dar să-l scuturați de guler pe Orban și să-l întrebați de ce nu s-a atins niciodată capacitatea de 50.000 de teste zilnice cu care se tot laudă, nu puteți, domnule Iohannis? Sau să-l întrebați de ce românii continuă să se testeze la privat, pe banii lor, pentru că Orban nu e în stare să facă anchetele epidemiologice așa cum trebuie?!”, mai spune Marcel Ciolacu. 

Politicianul PSD îşi exprimă speranţa că românii nu se vor lăsa păcăliţi de manevrele lui Iohannis şi Orban, şi îi vor sancţiona la votul care urmează.   

Președintele Iohannis a declarat vineri, la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni, pe tema Planului Național de Recuperare și Reziliență, că apar deja primele efecte ale măsurilor impuse de Guvern în luna octombrie, menite să limiteze răspândirea noului coronavirus. 
Șeful statului a vorbit despre o plafonare a numărului de cazuri de COVID-19, dar a atras atenția că o fază de plafon cu 10.000 de cazuri este prea mult, motiv pentru care a fost nevoie de instituirea unui nou set de măsuri care a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni. 
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu testarea COVID-19
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close