Antena 3 CNN Politică Condamnarea lui Dan Voiculescu, în presa internaţională

Condamnarea lui Dan Voiculescu, în presa internaţională

Condamnarea lui Dan Voiculescu, în presa internaţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Aug 2014   •   12:29
Ştirea că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare a făcut înconjurul lumii. 
 
Mai multe publicaţii internaţionale au alocat spaţii largi pentru a expune detaliile procesului despre care preşedintele fondator al PC spune că este motivat politic.
 
Publicaţii de renume, din întreaga lume, au comentat condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. Sentinţa i-a luat prin surprindere pe jurnaliştii de pe toate continentele. Preşedintele fondator al Partidului Conservator a primit 10 ani de închisoare. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat cea mai mare pedeapsă prevăzută în Codul Penal pentru această infracţiune.
 
Ecoul sentinţei a ajuns până în China, unde ştirea a fost preluată de mai multe publicaţii asiatice. Agenţia de presă de stat din Beijing scrie că dosarul ICA a fost unul dintre cele mai urmărite procese din ultimii ani, în România. 
 
Alături de Dan Voiculescu, alţi 11 inculpaţi, printre care şi fostul ministru al comunicaţiilor, Sorin Pantiş, au fost condamnaţi în acest caz, titrează presa străină.
 

×
Parteneri
Opoziţia a eşuat | Guvernul Ciolacu scapă de moţiune
x close