Antena 3 CNN Politică Ce condiție pune Austria pentru primirea României în spațiul Schengen

Ce condiție pune Austria pentru primirea României în spațiul Schengen

Ministrul de Externe de la Viena, Alexander Schallenberg, a dat de înţeles că Austria va fi de acord cu aderarea României la Schengen dacă se va înregistra o scădere a numărului solicitanţilor de azil.

Ce condiție pune Austria pentru primirea României în spațiul Schengen
Sursa foto: Alexander Schallenberg | Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Dec 2022   •   11:41

Alexander Schallenberg a declarat, într-un interviu, că atitudinea ţării sale faţă de România nu are legătură cu politica internă sau cu alegerile de anul viitor.

De asemenea, acesta a subliniat faptul că Austria are cel mai mare număr de cereri de azil din Europa, iar discuţiile purtate în Consiliul European s-au dovedit a fi utile pentru conştientizarea problemei.

"Sunt încrezător că vom putea să luăm măsuri cu adevărat în următoarele câteva luni, pentru a face ca cifrele să scadă. Atunci, cu siguranță nimic nu va sta în calea extinderii spațiului Schengen. Nu am spus că nu putem fi de acord niciodată, ca să spunem așa, doar în acest moment", a declarat Alexander Schallenberg.

Potrivit afirmaţiilor ministrului, Austria va fi de acord cu extinderea spaţiului Schengen în momentul în care va exista o scădere considerabilă a numărului celor care cer azil.

În plus, Schallenberg sprijină declaraţia lui Karl Nehammer, care a folosit expresia "turism de azil", ministrul spunând că este vorba despre un "trafic de fiinţe umane", notează digi24.ro.

"Oamenii zburau la Belgrad sub pretexte false şi se foloseau de scutirea de vize acordată de Serbia pentru a fi apoi introduşi ilegal în UE", a mai adăugat el.

În plus, Alexander Schallenberg susţine şi iniţiativa de a se ridica garduri la frontierele externe ale UE, spunând, de asemenea, că toate statele europene ar trebui să asigure protecţia acestor zone.

"Ar fi o soluţie logică să sprijinim statele de la graniţă, fie financiar, fie logistic, să ne asumăm acest lucru împreună", a încheiat ministrul de Externe al Austriei.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close