Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu: Nu accept o colaborare la guvernare cu PDL sau PSD

Crin Antonescu: Nu accept o colaborare la guvernare cu PDL sau PSD

Crin Antonescu: Nu accept o colaborare la guvernare cu PDL sau PSD
Sursa foto: crin antonescu
19 Mar 2009   •   01:33

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că nu va agrea nicio colaborare pe tema intrării la guvernare cu PDL sau PSD.
"Vreau să le spun foarte clar celor din PDL şi celor din PSD că nu voi agrea nicio colaborare pe tema intrării la guvernare cu nici unul din cele două partide. Să fie foarte clar că nici cei din PDL şi nici cei din PSD nu stau acum spate în spate să ne facă cu ochiul pentru a intra la guvernare. Nu aşa se face politică. Vreau să vă spun că, în acest moment, cele două partide s-au unit sub conducerea lui Traian Băsescu, iar domnul Emil Boc este un fel de Mircea Geoană mai mare, iar domnul Geoană este un fel de Emil Boc mai mic. PSD-ul a fost în stare să-şi sacrifice liderul, să sacrifice tot, numai să intre oricum la guvernare. Nu suntem avocatul nimănui care este într-un eventual proces de divorţ", a declarat Crin Antonescu, citat de Newsin.

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu şi-a încheiat campania electorală pentru şefia partidului cu o vizită în organizaţia Neamţ la care au participat aproximativ o sută de membri. "Am încheiat campania electorală în Neamţ, deoarece organizaţia de la Neamţ a avut cel mai mult de suferit după ce actualul primar de Piatra Neamţ, domnul Gheorghe Ştefan a părăsit partidul. Este o organizaţie de care mă voi ocupa personal începând de luni, după ce voi fi ales preşedintele PNL", a afirmat Antonescu.

Relu Fenechiu, care l-a însoţit pe Crin Antonescu în Neamţ, a susţinut că majoritatea delegaţilor din Moldova îl vor susţine pe Antonescu la congres. "Câţiva lideri de organizaţii din Moldova şi-au permis să spună că toată această regiune îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu. Vă spun clar că, la această oră, liderii acelor organizaţii vorbesc în nume personal, deoarece situaţia stă cu totul altfel în toate organizaţiile. Majoritatea delegaţilor din Moldova îl vor susţine la Congres pe Crin Antonescu. Situaţia de la Bacău era singura incertă până aseară, dar s-a rezolvat totul la un şpriţ", a afirmat Fenechiu.

În altă ordine de idei, Crin Antonescu refuză să candideze pentru preşedinţia partidului în tandem cu Ludovic Orban pentru a nu-şi deteriora imaginea.
"Nu voi propune în cadrul Congresului exprimarea unui vot la pachet pentru cele mai importante funcţii din partid. Nu candidez în tandem. Sunt două funcţii distincte, cea de preşedinte, pentru care candidez eu şi domnul Tăriceanu, şi cea de prim-vicepreşedinte, la care candidează până în prezent vreo patru colegi. Nu este nici o legătură între cele două funcţii", a afirmat Antonescu.




Congresul Extraordinar al PNL va avea loc pe 20-21 martie, bătălia pentru şefia partidului dându-se între actualul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, şi vicepreşedintele Crin Antonescu.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close