Antena 3 CNN Politică Cristian Diaconescu nu ar accepta o funcţie în Guvernul Boc

Cristian Diaconescu nu ar accepta o funcţie în Guvernul Boc

Cristian Diaconescu nu ar accepta o funcţie în Guvernul Boc
02 Mai 2010   •   09:59

Cristian Diaconescu nu ar accepta o funcţie în Guvernul Boc. Preşedintele de onoare al nou înfiinţatului partid UNPR crede că liderii formaţiunii nu ar trebui să intre în Guvern. Şi totuşi, preşedintele executiv Gabriel Oprea este deja ministru. Un ministru contestat chiar de către PD-L. Eurodeputatul democrat liberal, Cristian Preda, a declarat la Antena 3 că Oprea este o soluţie de compromis şi că ar fi preferat guvernarea cu PNL.

Cristian Diaconescu nici nu se gândeşte să accepte o eventuală funcţie în cabinetul Boc. Invitat în emisiunea Q&A de la Antena 3, el a mărturisit că nu a primit propuneri în acest sens.

?E prematur. Nu pot să optez pentru o funcţie de ministru, asta ţine de un anume format. În acest moment aş opta pentru a sta împreună cu partidul, pentru că intrarea la guvernare a unora dintre noi ar complica poziţionarea partidului nostru?, a declarat Cristian Diaconescu, preşedintele de onoare UNPR.

Şi totuşi, există membri ai noii formaţiuni, aflaţi acum la guvernare. Este cazul ministrului apărării, Gabriel Oprea. Acesta a reuşit să smulgă însă critici din partea reprezentanţilor puterii.

?Nu cred într-un personaj ca domnul Oprea. Mi se pare că o persoană care e general nu poate fi implicată în afaceri imobilare. E o soluţie de compromis cea care a fost găsită?, a declarat Cristian Preda, eurodeputat PD-L.

În acelaşi timp, Preda crede că PNL ar fi o variantă pentru guvernare. Am spus, pe de altă parte, din 2007, de la ruprea alianţei, avem nevoie de o guvernare coerentă.....rămân suporterul unei asemena formule.

Conducerea UNPR, aleasă sâmbătă, numară 21 de membri. Noul partid apărut pe scena politică românească şi-a propus să elaboreze un program de guvernare cu care să candideze la alegerile din 2012.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu guvernul Boc
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close