Antena 3 CNN Politică Cristian Preda dă trandafirul pe măr ca siglă pentru PDL: ?Oricine poate să mănânce un măr"

Cristian Preda dă trandafirul pe măr ca siglă pentru PDL: ?Oricine poate să mănânce un măr"

Cristian Preda dă trandafirul pe măr ca siglă pentru PDL: ?Oricine poate să mănânce un măr"
Sursa foto: Cristian Preda
26 Ian 2010   •   14:43

PDL ar trebui să aibă ca siglă electorală mărul şi nu trandafirul, deaoarece este "este un fruct pentru toată lumea" şi un semn de sănătate, de deschidere şi de simpatie, a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda pentru cotidianul ?Gândul?. În schimb nu are nici obiecţie cu privire la actuala denumirea a partidului, care ar reflecta potrivit spuselor sale, curentele politice existente în acest moment în PDL.

"Nu văd nicio problemă cu denumirea partidului, e bine să rămână şi termenul de democrat, şi cel de liberal, nu este nicio problemă în privinţa culorii, e foarte bine că este portocalie, însă sigla creează într-adevăr nişte discuţii, trandafirul fiind un simbol socialist. Voi propune partidului, ca siglă, un măr, pentru că e un semn de sănătate, de deschidere, de simpatie şi e un fruct pentru toată lumea. Oricine poate să mănânce un măr", a declarat Preda.
Preda vine astfel în întâmpinarea recomndării făcute ieri de deputatul PDL Sever Voinescu care a declarat că partidul ar trebui să-şi clarifice docrina, să adopte altă siglă, trandafirii fiind simbol socialist, şi să-şi schimbe denumirea, el propunând titulatura Partidul Popular.
Denumirea de Partid Popular a fost promovată însă în săptămânile trecute de un alt membru PDL, preşedintele filialei Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, un apropiat al secretarului general Vasile Blaga. Potrivit unor surse democrat-liberale, rebranduirea formaţiunii ca formaţiune doar de sorginte şi doctrină populară ar lovi în interesele şi poziţia foştilor peledişti conduşi de Teodor Stolojan.



Această grupare marşează în interiorul partidului pe ideea unei reprezentări egale, în funcţiile de conducere, a celor trei curente politice din partid: liberalismul, reprezentat de ei, creştin democraţia, căreia îi par fideli mai ales europarlamentarii şi intelectualii veniţi din zona societăţii civile şi doctrina populară, îmbrăţişată de vechea gardă democrată pentru atingerea propriilor obiective.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cristian preda mar sigla
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close