Antena 3 CNN Politică Cristian Tudor Popescu: "Rusia a declarat război Europei, NATO. România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe"

Cristian Tudor Popescu: "Rusia a declarat război Europei, NATO. România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că Rusia a declarat război Europei, NATO şi "lumii întregi" nu doar Ucrainei, adică inclusiv României, iar ideea de a "nu-i enerva pe ruşi" s-a accentuat acum, în contextul conflictului dintre cele două ţări.

Cristian Tudor Popescu: "Rusia a declarat război Europei, NATO. România este în război cu Rusia, chiar dacă nu au pătruns aici trupe"
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   14:02

"Mai există în România, acum, destui oameni care spun așa - "Asta e în Ucraina, e acolo. Cu Ucraina au treabă rușii, nu cu noi. La noi nu e război! De ce să îi enervăm pe ruși? 

De ce să facem prin România placa turnantă a ajutoarelor pentru Ucraina, inclusiv armament? Uite, ce deștepți sunt ungurii! 

Au zis că pe teritoriul lor nu se va transporta armament, că ar putea fi atacați. De ce nu facem și noi la fel? Ce treabă avem, noi? E mai aproape cămașa decât haina.

Cristian Tudor Popescu: "Ideea "să nu-i enervăm pe ruși" e veche, nu e de acum"

Sunt mulți cei care gândesc în felul acesta. Ideea este "să nu-i enervăm pe ruși". Și e veche, nu e de acum. Acum s-a accentuat, toate trâmbițele și fluierele cu ultrasunete ale Kremlinului, care funcționează în România de lungă vreme și care acum s-au activat, induc ideea asta: "Ce treabă avem noi cu Ucraina? Noi să nu-i enervăm pe ruși, să stăm aici la noi, liniștiți, că n-o să avem nicio problemă!", a spus marţi Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

Gazetarul spune că, în acest moment, "România este în război cu Rusia", deși nu au intrat trupe pe teritoriul nostru.

CTP este convins că Ucraina va lupta "până la ultimul om" și "nu va fi învinsă niciodată".

"Toate trâmbițele și fluierele cu ultrasunete ale Kremlinului, care funcționează în România de multă vreme, și care acum s-au activat, induc ideea asta. Să nu-i enervăm pe ruși, să stăm aici la noi liniștiți, că nu o să avem, nicio problemă.

Vreau să spun acum niște propoziții:

Prima: Ucraina e România, nu mai încap alte cuvinte aici. Ucraina e România. Ucraina și România înseamnă Europa. În momentul de față, Rusia a declarat război Europei, NATO, SUA, lumii întregi cu excepția Chinei, care se menține în expectativă. 

În aceste condiții, România trebuie să procedeze ca și cum ar fi în aceeași situație cu Ucraina", a spus Cristian Tudor Popescu.

CTP: "România este în război cu Rusia în acest moment, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă. Uitați-vă cum arată situația și care e viitorul"

"România este în război cu Rusia, poate trebuie să puneți acum pe ecran un avertisment – cuvinte care pot afecta emoțional, atenție. Nu am cum să vorbesc altfel în aceste momente. 

România este în război cu Rusia în acest moment, chiar dacă nu au pătruns aici trupe încă. Uitați-vă cum arată situația și care e viitorul. (…)

În acel moment ne găsim în situația unei granițe uriașe cu Rusia care e în război cu Europa și cu SUA", a adăugat CTP.

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close