Antena 3 CNN Politică CTP, despre variantele României, dacă Rusia s-ar instala în Republica Moldova: ”Pot să facă asta în 24 de ore”

CTP, despre variantele României, dacă Rusia s-ar instala în Republica Moldova: ”Pot să facă asta în 24 de ore”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus care sunt variantele în care România ar putea reacționa, dacă armata rusă ar intra în Republica Moldova. 

CTP, despre variantele României, dacă Rusia s-ar instala în Republica Moldova: ”Pot să facă asta în 24 de ore”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2022   •   16:33

„Există opțiunea 1940, nu facem nimic, și există opțiunea să sărim în ajutorul Moldovei. (...) Asta n-ar însemna că ar avea vreo șansă să reziste Moldova, chiar cu ajutorul României, și ar fi un motiv pentru Rusia să atace România”, a analizat Cristian Tudor Popescu, vineri seara, potrivit digi24.ro.

CTP: ”Putin nu va renunța niciun moment la ocuparea întregii Ucraine”

”Obiectivul lui Putin este să cucerească Ucraina, întreaga Ucraină. (...) Vrea Ucraina în totalitate. A luat-o din Belarus, n-a mers! Acum o ia pe aici, pe jos, ajunge în Transnistria, și din

Transnistria se duce peste Kiev din nou, și peste Liov. Nu va renunța niciun moment la ocuparea întregii Ucraine.

Aici, însă, apare problema noastră, Moldova (...) Problema nu se pune să atace Republica Moldova. Problema se pune dacă doresc să se instaleze în Republica Moldova. Pentru că ei pot să facă asta în 24 de ore. Moldova nu are armată, practic (...). 

Noi ce facem când se instalează armata rusă în Moldova? Care nu e membru NATO. Ce face România? Păi, România poate să aibă atitudinea din 1940. N-am tras niciun foc de armă, am eliberat în câteva zile, pentru că așa a fost ultimatumul dat atunci de Kremlin”, a continuat CTP.

CTP: ”Moldova nu o poți susține, nu ai ce să susții acolo. Singura opțiune: susținere directă a Moldovei de către România”

”Suntem membri NATO. Moldova nu e membru NATO. Deci, noi nu putem să solicităm NATO să apere Moldova. (...) Putem să facem o operațiune militară care să aparțină României. Nu NATO. 

Nici nu are cum NATO să intervină direct în apărarea Moldovei din moment ce nu a făcut-o pentru Ucraina. N-ar avea cum. 

Moldova nu o poți susține, pentru că nu ai ce să susții acolo. Și, atunci, singura atitudine, singura opțiune ar fi o susținere directă a Moldovei de către România. Numai de către România!

Bineînțeles, că asta n-ar însemna că ar avea vreo șansă să reziste Moldova, chiar cu ajutorul României, și ar fi un motiv pentru Rusia să atace România. Însă, nu va fi foarte ușor să facă asta, pentru că totuși România e membru NATO și sunt pe aici niște baze americane. Și ca să intri în România înseamnă să intri peste Kogălniceanu și Deveselu”, a comentat gazetarul.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close