Antena 3 CNN Politică Cum a ajuns Traian Băsescu să dea dreptate Antena 3

Cum a ajuns Traian Băsescu să dea dreptate Antena 3

Cum a ajuns Traian Băsescu să dea dreptate Antena 3
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mar 2016   •   09:34

Traian Băsescu dă dreptate Antena 3 în cazul Mariana Rarinca. Fostul preşedinte spune că Livia Stanciu şi Laura Codruţa Kovesi au comis un abuz, deoarece nu le-a plăcut o decizie a instanţei, aceea de achitare a Marianei Rarinca. 

”Deci dacă erau corecte punctele lor de vedere trebuia lăsat. Că erau exact vârfurile justiţiei care s-au urcat cu picioarele pe un om pentru că nu a fost condamnat. Este o chestiune care ţinea de persoana doamnei Stanciu. Nu mi-a plăcut ca atitudine. Să te prăbuşeşti că toată forţa celor două instituţii pe un om care a fost achitat.

Îmi pare rău că am aceeaşi părere cu Antena 3”, a spus fostul președinte Traian Băsescu, joi, la România TV.

În acest dosar, Tribunalul Bucureşti a decis ca Mariana Rarinca să fie condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantajarea preşedintei Instanţei Supreme. 

Curtea de Apel însă a decis achitarea femeii care a stat şase luni în arest preventiv complet nevinovată. 

”Doi oameni, cei mai puternici din magistratura românească, s-au năpustit pentru că nu le-a plăcut că a fost achitată o amărâtă, până la urmă. Chiar dacă aia ar fi greşit”, a încheiat Traian Băsescu.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui. 

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie - 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, "cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial".

Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv

Citiţi şi Mariana Rarinca, ARESTATĂ după ce a sunat la Antena 3

×
Subiecte în articol: Mariana Rarinca Antena 3 livia stanciu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close