Cum explică Antonescu susţinerea unei posibile alianţe cu UDMR: Nu avem nevoie de UDMR pentru votarea Guvernului sau pentru Constituţie

de L.D.    |    10 Dec 2012   •   16:23
Cum explică Antonescu susţinerea unei posibile alianţe cu UDMR: Nu avem nevoie de UDMR pentru votarea Guvernului sau pentru Constituţie Foto: Mediafax

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu, a explicat luni de ce susţine o posibilă alianţă cu UDMR. Acesta a declarat că nu are nevoie de UDMR pentru învestirea noului Guvern, nici pentru modificarea Constituţiei, ci este vorba despre "un alt tip de abordare, o deschidere responsabilă", scrie Mediafax.

Antonescu a susţinut că discuţiile dintre USL şi UDMR vor avea loc numai după anunţarea oficială a rezultatelor alegerilor parlamentare.
   
"Noi vom discuta, avem deschiderea anunţată de premier şi susţinută de noi toţi - n-a vorbit doar aşa, în nume personal - de a discuta cu UDMR despre orice posibil proiect în interiorul Parlamentului pe care l-am putea susţine în asociere. Dacă vom ajunge din asta inclusiv la o formulă de cooperare guvernamentală, rămâne de văzut. Deocamdată noi aşteptăm ca şi dânşii rezultatele oficiale şi după aceea sigur că avem câteva subiecte majore, pentru că aici nu e vorba de aritmetică. Nu avem nevoie, cum au înţeles greşit unii, nici de UDMR, nici de altcineva ca să trecem un Guvern prin Parlament, ba chiar ca să modificăm Constituţia într-o formă sau alta, dacă acest peste 66% din mandate, numărul acesta se confirmă", a declarat Antonescu.
   
"Ideea este că dorim (...) un alt tip de abordare, o deschidere responsabilă pentru că temele mari de construcţie care se vor regăsi în arhitectura noii Constituţii, dar nu numai, sunt teme de durată, sunt teme care pot să exceadă durata, activitatea unui singur Guvern", a mai spus Crin Antonescu.

Parteneri
x close