Antena 3 CNN Politică Dan Barna și Alina Gorghiu, în locul lui Ludovic Orban și Anca Dragu la șefia Camerei Deputaților și a Senatului

Dan Barna și Alina Gorghiu, în locul lui Ludovic Orban și Anca Dragu la șefia Camerei Deputaților și a Senatului

Alina Gorghiu și Dan Barna ar putea deveni curând al doilea și al treilea om în stat. Cel puțin asta susțin surse din coaliția de guvernare. Ar fi vorba despre un schimb politic care va fi făcut după congresele celor două partide, PNL și USR. Imediat după acest schimb, spun sursele, se va face o rocadă între funcțiile care revin fiecăruia și titularii șefiei Camerei Deputaților și Senatului vor fi schimbați.

Dan Barna și Alina Gorghiu, în locul lui Ludovic Orban și Anca Dragu la șefia Camerei Deputaților și a Senatului
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Aug 2021   •   08:08

Congresele din această toamnă, de la Partidul Național Liberal dar și de la USR ar putea veni cu schimbări în interiorul Parlamentului și asta pentru că se pregătesc schimbări de funcții atât la Camera Deputaților cât și la Senat. Acest lucru se va întâmpla doar dacă actualul premier va câștiga alegerile interne din Partidul Național Liberal. 

Astfel, la Senat ar urma ca Anca Dragu să fie schimbată din funcție, fiind înlocuită cu Alina Gorghiu.

La Camera Deputaților, în cazul în care Ludovic Orban va pleca din funcție dacă va pierde șefia PNL, locul acestuia va fi luat de Dan Barna. Unul dintre motivele pentru care Barna își dorește această funcție este faptul că, în 2024, își dorește să candideze la alegerile prezidențiale. Astfel încât va avea timp să se pregătească până la acel moment, preluând șefia Camerei Deputaților. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close