Antena 3 CNN Politică Declaraţiile Regelui Mihai, apreciate de politicieni. Iliescu: Discursul a fost constructiv şi util

Declaraţiile Regelui Mihai, apreciate de politicieni. Iliescu: Discursul a fost constructiv şi util

Declaraţiile Regelui Mihai, apreciate de politicieni. Iliescu: Discursul a fost constructiv şi util
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Oct 2011   •   12:56

Regele Mihai a fost aplaudat îndelung, după discursul rostit în Parlament, în faţa forului legislativ. A fost primul discurs susţinut în Parlament de Regele Mihai, după 64 de ani.

În sală au fost prezenţi parlamentari din toate partidele, iar în lojă numeroşi invitaţi. Din lojă s-au auzit scandări "Trăiască Regele" şi "Regele Mihai".

Discursul Regelui Mihai a fost primit cu emoţie de majoritatea politicienilor.

Iată câteva reacţii:

Fostul preşedinte Emil Constantinescu: "Îi urez Majestăţii Sale multă sănătate, pentru că sănătatea l-a ajutat să ajungă la această vârstă de 90 de ani, care este o vârstă a patriarhilor şi, în acelaşi timp, a înţelepciuni,i în deplinătatea inteligenţei asociată culturii, care a făcut din Majestatea Sa Regele Mihai o personalitate naţională, o personalitate europeană, o personalitate mondială"

Vicepremierul Marko Bela: "După părerea mea, a fost în primul rând o ocazie festivă pentru toţi parlamentarii şi pentru toţi cei prezenţi, că l-am avut acolo pe Regele Mihai I. Discursul său a fost un mesaj echilibrat, care a demonstrat, pentru mine, că Regele, care a împlinit 90 de ani, are un puternic simţ al răspunderii faţă de soarta ţării, a democraţiei şi a societăţii româneşti. Atât pot să vă spun"

Fostul preşedinte Ion Iliescu: "Discursul a fost constructiv şi util"(...) "Am făcut un act fundamental de reconciliere cu Regele şi Casa Regală de intrare în normalitate, normalitate care s-a reflectat şi prin acest moment care era util şi necesar"

Preşedintele PSD Victor Ponta: "A fost un discurs impresionant şi eu sunt o persoană care prin meseria mea nu mă emoţionez aşa uşor, dar chiar a fost absolut impresionant şi emoţionant", a spus Victor Ponta.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader: "A fost un eveniment istoric, iar participarea parlamentarilor a fost bună", aspus Mircea Toader.

 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close