Antena 3 CNN Politică Deputaţii dezbat moţiunea ALDE, prin care se cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună

Deputaţii dezbat moţiunea ALDE, prin care se cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună

Deputaţii dezbat moţiunea ALDE, prin care se cere demisia ministrului Justiției, Raluca Prună
de M.Z.    |    04 Apr 2016   •   08:04

Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Drepturile omului nu sunt un lux!", iniţiată de parlamentarii ALDE. 

Demersul vine după ce ministrul Justiţiei Raluca Prună a afirmat, imediat după ce Guvernul a adoptat acea Ordonanţă de Urgenţă prin care încerca să rezolve problema interceptărilor telefonice din România, că în cazul în care nu există suficient de multă securitate în România, drepturile cetăţenilor sunt "un lux teoretic".

Ralucă Prună a spus atunci că, în cazul în care nu există suficient de multă securitate în România, drepturile cetățenilor sunt ”un lux teoretic”.

În moţiunea simplă pe Justiţie se cere demisia ministrului Raluca Prună, acuzată că face parte dintr-un guvern care are ca misiune explicită să instituie puterea discreţionară a instituţiilor represive ale statului. 

Document exclusiv: Acuzații grave la adresa ministrului Justiției. Se cere demisia lui Prună

Ce prevede moțiunea ALDE

Guvernul nu a avut nicio reacție, iar acest lucru a determinat ALDE să scrie în textul moțiunii că prin neluarea unei poziții, Guvernul își însușește această afirmație a Ralucăi Prună ca fiind a întregului Guvern.

În moțiunea de șapte pagini, parlamentarii ALDE cer premierului Dacian Cioloș să ia măsuri în sensul schimbării din funcție a ministrului Prună, iar în cazul în care nu face acest lucru, Dacian Cioloș se face complice la cele spune în martie de Raluca Prună.

De asemenea, în textul moțiunii, parlamentarii ALDE fac mai multe trimiteri la prietenia dintre Raluca Prună și fostul ministru al Justiției Monica Macovei și chiar îi spun actualului ministru că se comportă ca un agent electoral pentru președintele partidului M10.

Această moțiune simplă nu are niciun efect juridic și chiar dacă va fi adoptată de conducerea Camerei Deputaților, nu duce la demiterea ministrului Justiției Raluca Prună.

Cine a semnat moțiunea

Printre inițiatori se află și fostul premier Victor Ponta care și-a pus semnătura pe moțiune, alături de alți 53 de parlamentari.

 

×
Subiecte în articol: Raluca Prună
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close