Antena 3 CNN Politică Elena Udrea, reacţie după ce ANAF i-a scos la vânzare bunurile: "Putem spune că România s-a promovat pe banii mei"

Elena Udrea, reacţie după ce ANAF i-a scos la vânzare bunurile: "Putem spune că România s-a promovat pe banii mei"

Elena Udrea a reacţionat după ce ANAF i-a scos la vânzare două maşini precum şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străulești.

Elena Udrea, reacţie după ce ANAF i-a scos la vânzare bunurile: "Putem spune că România s-a promovat pe banii mei"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2022   •   22:14

"Referitor la știrea privind vânzarea bunurilor ce îmi aparțin, pentru a acoperi “prejudiciul” din Gala Bute, spun ce-am spus şi ieri în faţa Instanței: nu doar că stau abuziv în pușcărie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusă să plătesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovării României la gala de box când a boxat Lucian Bute în 2011 la București.

Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat şi a fost văzut de aproape 200 de milioane de spectatori şi telespectatori în direct şi în reluare, pe televiziuni naționale şi internaționale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN.

"Deci putem spune că România s-a promovat pe banii mei"

A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România şi cea mai mare acțiune de promovare a țării, şi eu sunt pusă acum să plătesc contravaloarea acestei promovări, fără să fiu vinovată de ceva anume.

Deci putem spune că România s-a promovat pe banii mei. E ca şi cum ai pune un ministru al transporturilor să plătească un pod care s-a făcut, de care se bucură toată ţara, pe el trec mașini, dar pentru ca o justiție absurdă zice ca ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au făcut licitația pentru construirea podului, şi deși nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus să plătească podul din banii lui.

Ce să zic: “să tot faci lucruri pentru țara asta”", scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook. 

ANAF vinde mașinile Elenei Udrea | Cât costă Mercedesul S500 pus la vânzare

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial.

Ulterior, preţul nu mai scade.

Deşi maşinile sunt destul de vechi, Fiscul vrea 7.158 euro pentru Fiat 500 şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500.

Pe cele şase terenuri ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA, conform Profit.ro.

Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close