Antena 3 CNN Politică EXCLUSIV! Se rupe alianța dintre PNL și USR-PLUS? Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Dan Barna: "Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu"

EXCLUSIV! Se rupe alianța dintre PNL și USR-PLUS? Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Dan Barna: "Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu"

Dan Barna a spus într-un interviu pentru Adevărul Live că este exclus ca formațiunea pe care o conduce, USR-PLUS, să-susțină candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2: "Din punctul meu de vedere, opţiunea e exclusă. Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu”.

EXCLUSIV! Se rupe alianța dintre PNL și USR-PLUS? Dan Cristian Popescu îi răspunde lui Dan Barna: "Ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu"
Sursa foto: Facebook
de Anca Andrei    |    28 Iul 2020   •   12:00

Contactat de Antena3.ro, Dan Cristian Popescu a declarat că este de-a dreptul uluit de atitudinea partenerilor din alianță și că nu înțelege ce au mai exact cu el, întrucât nu oferă niciun argument concret în acest sens.

"Sper ca Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă"

"Nu înțeleg cum am ajuns eu în postura de „Cui al lui Pepelea” în această negociere. Din toate sondajele, dar mai ales din atitudinea oamenilor, Dan Cristian Popescu este alegerea normală pentru sectorul 2. În momentul acesta, situația e simplă, ori candidez, ori sectorul este predat lui Neculai Onțanu și camarilei acestuia. Probabil asta se vrea. Nu ai cum să fii credibil în negocieri când propui un candidat precum cel al USR-PLUS, ce electoral se zbate să aibă peste 10% și care în afara faptului că mă calomniază și mă atacă pe mine, zilnic, nu atacă în niciun fel PSD-ul, inamicul politic natural.

Cât despre criterii de integritate, nu pot decât să repet invitația pe care am tot adresat-o celor de la USR-PLUS, și anume aceea de a veni la o dezbatere publică, să îmi prezinte exact care sunt acele probleme pe care le tot invocă fără să le numească sau să prezinte vreo dovadă. Până una alta, văd că unul dintre copreședinții USR-PLUS București, Vlad Voiculescu ar fi avut probleme cu legea fiind urmărit de către DIICOT pentru dispariția unor acte clasificate. Nu o spun eu, o spun cei de la Newsweek.

Negocierile politice se fac cu argumente și sper, pentru binele unui proiect în care încă cred, alianța PNL-USR-PLUS pentru București, ca Dumnezeu să le dea mintea de pe urmă și să reușim să avem candidați comuni atât la PMB cât și la sectoare, iar aceștia să fie candidați care să aibă cu adevărat șanse, nu doar fente și șicane prinse într-un joc politic meschin", a declarat Dan Cristian Popescu în exclusivitate pentru Antena3.ro.

Cum arată sondajele în Capitală

Contactat de Antena3.ro și întrebat dacă ar susține un alt candidat liberal la Sectorul 2, diferit de Dan Cristian Popescu, Dan Barna a răspuns că încă există negocieri cu PNL și că nu poate comenta încă aspecte ce țin de această alianță.

Surse din interiorul PNL și USR au confirmat pentru Antena3.ro că sondajele lor interne arată că Sectorul 2 ar fi singura primărie unde un candidat anti PSD s-ar impune sigur. Șanse ar mai fi și la Sectorul 1 și Sectorul 5, în contextul candidaturilor lui Marian Vanghelie și Cristian Popescu Piedone. Conform acelorași surse în 5 din 6 sectoare, în acest moment ar conduce PSD, excepție făcând doar Sectorul 2, cu mențiunea că la Sectorul 3 conduce detașat Robert Negoiță, care pretinde că nu mai este social democrat.

La Primăria Capitalei, lupta ar fi strânsă între Nicușor Dan și Gabriela Firea, balanța fiind înclinată în favoarea unuia sau altuia în funcție de candidatul propus de Pro România.

×
Subiecte în articol: dan cristian popescu sector 2 Dan Barna
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close