Antena 3 CNN Politică Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor

Femeile din PDL cer Guvernului "să nu se atingă" de indemnizaţia pentru creşterea copiilor
Sursa foto: Sulfina Barbu
15 Mai 2010   •   16:35

Intenţia Executivului de a micşora indemnizaţia pentru creşterea copiilor crează nemulţumire chiar şi în sânul principalului partid de guvernare. Organizaţia de femei a PDL (OFPDL) solicită Guvernului să caute alte soluţii ca să nu se atingă de indemnizaţia mamelor.

Doamnele din PDL cred că revigorarea Romaniei pe termen lung nu se poate face fără sprijinul acordat familiilor în creşterea copiilor. În acelaşi timp, organizaţia de femei a PD-L propune înfiinţarea la nivel national a unui Fond de solidaritate.

Fiecare parlamentar PDL-ist ar trebui să doneze 25% din suma forfetară, iar aleşii locali ai partidului să doneze 25% din indemnizatie pentru finantarea acestui fond. Banii ar fi folosiţi pentru a ajuta o categorie de cetateni vulnerabili in fata crizei.

Preşedintele Organizaţiei de femei din PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că organismul pe care îl reprezintă cere Guvernului să caute soluţii pentru a nu diminua alocaţia şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor.
Organizaţia de femei a PDL a decis să propună partidului crearea la nivel naţional a unui Fond de solidaritate pentru a cărui finanţare parlamentarii şi aleşii locali ai formaţiunii să doneze 25% din sumele forfetare şi din indemnizaţii, a declarat, sâmbătă, Sulfina Barbu.

"În Biroul Permanent al OFPDL am decis (...) să înaintăm PDL propunerea de a crea la nivel naţional un Fond de solidaritate. Propunem fiecărui parlamentar al PDL să doneze 25% din suma forfetară şi alesilor locali ai partidului să doneze 25% din indemnizaţie pentru finanţarea acestui fond. Fiecare organizaţie judeţeană a OFPDL va gestiona în judetul ei acest fond de solidaritate, pentru a ajuta o categorie de cetăţeni vulnerabili în faţa crizei. Suntem conştiente că nu putem ajuta pe toată lumea", a declarat preşedintele OFPDL, Sulfina Barbu, citată de Mediafax.

Barbu a precizat că pentru ca acest fond chiar să fie eficient, în fiecare judeţ va fi sprijinit grupul cel mai vulnerabil din zonă: copii, bătrâni, familiile monoparentale, familiile cu ambii părinţi şomeri.

Antena 3




×
Subiecte în articol: femei fond Sulfina Barbu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close