Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu: "O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România"

Florin Cîțu: "O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România"

Florin Cîțu a oferit mai multe detalii cu privire la revenirea la normalitate, din data de 1 iunie. Premierul a explicat deciziile luate în ședința de joi.

Florin Cîțu: "O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România"
Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu
de Maria Zărnescu    |    22 Apr 2021   •   17:15

"Astăzi putem să vedem cum vom reveni la normalitate. De aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima parte, 1 iunie. 1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un pas important.

Am spus că atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35% din populație vaccinată. Depinde de noi, așa cum a depins și până acum. (...) În ședință le-am spus colegilor cum cred că ar trebui să lucreze. Fiecare minister va veni în Comitet cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine.

Toate ministerele au avut tot felul de măsuri care au afectat activitatea sectoarelor pe care le monitorizează sau administrează. (...) Toate aceste măsuri vor fi discutate cu Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne.

A fost o întâlnire care ne dă speranță. Astăzi începem să ne gândim la revenirea la normalitate (...) O campanie de vaccinare de succes aduce și normalitatea în România", a explicat premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern.

Premierul a ținut să puncteze că revenirea la normalitate nu se va putea realiza fără o campanie de vaccinare de succes. Florin Cîțu  a reamintit faptul că starea de urgență de anul trecut nu a adus o normalitate.

"Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare. Este singura soluție. Am fost închiși anul trecut, timp de două luni de zile și nu am revenit la normalitate. Deci nu aceasta e soluția, soluția este să ne vaccinăm", a adăugat premierul.

Întrebat dacă vor fi luate în calcul măsuri precum testarea clienților sau prezentarea unui certificat de vaccinare, la redeschiderea restaurantelor, Florin Cîțu a precizat că toate propuneri vor fi discutate, iar pentru perioada următoare se vorbește doar despre situații pilot. 

"Pentru perioada următoare vorbim doar de teste pilot, evenimente pilot. Nu putem să vorbim de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Sunt deschis să văd toate propunerile, ele vor fi pe masa comitetului interministerial și vom lua o decizie împreună (...) Eu aș vrea să se redeschisă toate sectoarele, în prezent sunt anunțate proiecte pilot la Ministerul Culturii, vorbim de Teatrul Național și Opera Română", a explicat premierul. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close