Antena 3 CNN Politică Florin Roman, PNL: 'Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat'

Florin Roman, PNL: 'Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat'

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat miercuri că a fost adoptată, în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă prin care criminalii violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi conditionat.

Florin Roman, PNL: 'Criminalii, violatorii și tâlharii nu mai pot fi eliberați condiționat'
17 Iun 2020   •   18:20

”Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat iniţiativa legislativă pe care am depus-o în calitate de parlamentar PNL, prin care criminalii violatorii şi tâlharii nu mai pot fi eliberaţi condiționat. Legea merge acum la promulgare la preşedintele României, Klaus Iohannis. Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberaţi condiţionat infractorii care comit următoarele infracţiuni: omor, omor calificat,  exploatarea cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală,  act sexual cu un minor, corupţia sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei”, a anunţat  Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului.

El afirmă că PNL este partidul care a abrogat şi recursul compensatoriu prin care ”PSD şi acoliţii lui au eliberat mai repede din puşcării peste 21.000 de infractori periculoşi, lăsaţi să umble liber pe străzile României”.

”Vom continua să eliminăm din Parlament legile PSD prin care se dau mai multe drepturi infractorilor decât victimelor acestor infracţiuni violente!”, a mai spus Roman.

Inițiativa legislativă vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat condamnat pentru cinci crime, eliberat condiţionat după 25 de ani de detenţie, a incendiat o tânără de 17 ani, din Mehedinţi, care îl reclamase pentru viol.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close