Antena 3 CNN Politică Gabriela Podașcă: Solicit colegilor parlamentari să avizeze cu celeritate Legea pentru protecția și promovarea drepturilor copilului

Gabriela Podașcă: Solicit colegilor parlamentari să avizeze cu celeritate Legea pentru protecția și promovarea drepturilor copilului

Gabriela Podașcă (Pro România) face un apel la parlamentari să avizeze cu celeritate Legea pentru protecția și promovarea drepturilor copilului. Podașcă subliniază că în România trăiesc peste 4 milioane de copii, reprezentând 18,7% din populaţie. 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor și 1 din 5 copii nu este fericit.

Gabriela Podașcă: Solicit colegilor parlamentari să avizeze cu celeritate Legea pentru protecția și promovarea drepturilor copilului
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    20 Noi 2020   •   17:45

"Am participat astăzi, 20 noiembrie, la Summitul tinerilor și organizațiilor din protecția drepturilor copilului și adopție – SOPCA 2020, organizat de Consiliul Tinerilor Instiuționalizati, în parteneriat cu ANPDCA și UNCIEF România, cu ocazia Zilei Naționale a Drepturilor Copilului.

Am vorbit despre consolidarea și extinderea intervențiilor pe care trebuie să le facem în beneficiul tuturor copiilor, precum și despre eforturile depuse în ultimii 2 ani pentru actualizarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

În România trăiesc 4,138 milioane de copii, reprezentând 18,7% din populaţie. 1 din 10 copii se duce la culcare flămând, 1 din 2 elevi care abandonează școala o face din cauza costurilor și 1 din 5 copii nu este fericit. Cel mai bun cadou pe care îl putem oferi copiilor în această zi specială este deblocarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Președintele României a cerut reexaminarea acesteia și a retransmis-o Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

Solicit public colegilor parlamentari să nu ignore eforturile depuse pentru actualizarea Legii 272 de organizațiile care luptă pentru drepturile copilului, și chiar de copiii înșiși, și să o avizeze cu celeritate", a transmis Gabriela Podașcă prin intermediul unui comunicat.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Podaşcă PRO România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close