Antena 3 CNN Politică Geoană: Diaconescu, "personaj" cu o anumită credibilitate în PSD, necesar în formula de conducere

Geoană: Diaconescu, "personaj" cu o anumită credibilitate în PSD, necesar în formula de conducere

Geoană: Diaconescu, "personaj" cu o anumită credibilitate în PSD, necesar în formula de conducere
Sursa foto: Mircea Geoanã
11 Ian 2010   •   14:27

Cu perspectiva unei posibile candidaturi a colegului Cristian Diaconescu pentru şefia partidului în coaste, liderul PSD, Mircea Geoană s-a grăbit să elogieze calităţile fostului ministru de externe care au făcut ca acesta să se bucure de o ?anumită credibilitate? în rândurile social-democraţilor. Geoană a susţinut că Diaconescu ar trebui să facă parte în continuare din echipa de conducere a partidului, dar a evitat să precizeze dacă îl percepe ca pe o ameninţare la propriul său scaun de preşedinte.
"Este un partid democratic şi la un congres unde sunt alegeri fiecare este liber să îşi depună o eventuală candidatură. Pentru mine este mai important în acest moment să putem să avem la acest congres o echipă de conducere cât mai puternică şi mai reprezentantivă. Evident, domnul Diaconescu este un personaj care are o anumită credibilitate şi pe care eu îl văd în continuare într-o formulă de conducere în partid" a afirmat Geoană.

În ceea ce priveşte organizarea viitorului Congres, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis convocarea unui Comitet Executiv în cursul următoarei săptămâni, o reuniune a Consiliului Naţional urmând să aibă loc în intervalul 7-12 februarie, a anunţat Geoană. Data exactă a Congresului partidului va fi decisă la Consiliul Naţional care se va desfăşura în intervalul 7-12 februarie.

"Consider că un congres organizat cât mai rapid, cât mai apropiat ca dată, ne-ar permite să ne concentrăm după aceea asupra adevăratelor probleme ale ţării", a mai spus Geoană.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminică seară, la Antena 3, că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci numai dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări a conducerii PSD.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: diaconescu Congres Presedintie PSD conducere
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close