Antena 3 CNN Politică Guvernul acordă UDMR, şi în acest an, cei mai mulţi bani pentru minorităţi

Guvernul acordă UDMR, şi în acest an, cei mai mulţi bani pentru minorităţi

Guvernul acordă UDMR, şi în acest an, cei mai mulţi bani pentru minorităţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    30 Ian 2012   •   13:38

UDMR va primi, şi în acest an, cei mai mulţi bani din totalul fondurilor prevăzute în bugetul pe 2012 şi alocate către Departamentul de Relaţii Interetnice, sprijinul financiar fiind însă mai mare comparativ cu sumele aprobate la începutul anului trecut, informează Mediafax.

Modul de repartizare a banilor a fost stabilit de Guvern prin hotărâre, fondurile fiind rezervate organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat.

Astfel, din suma totală de 79,2 milioane lei (faţă de 73,7 milioane lei anul trecut), Uniunea Democrată Maghiară din România va primi 17,1 milioane lei (faţă de 15,98 milioane lei primite la începutul anului trecut), Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa" va încasa 11,1 milioane lei (faţă de 10,3 milioane lei la începutul anului trecut), iar Forumului Democrat al Germanilor din România îi vor reveni 6,2 milioane lei (faţă de 5,7 milioane lei la începutul anului trecut), potrivit actului normativ.

Uniunea Ucrainienilor va avea de încasat 6,4 milioane lei (faţă de 6 milioane lei), Comunitatea Ruşilor Lipoveni, 4,3 milioane lei (faţă de 4 milioane lei), iar Uniunea Armenilor, 3,3 milioane lei (faţă de 3,1 milioane lei).

Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli de funcţionare a sediilor, costuri de personal, acţiuni culturale, investiţii în bunuri mobile şi imobile, cofinanţarea programelor UE.

Fondurile sunt alocate în baza Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care stabileşte că subvenţia de la bugetul de stat destinată partidelor este acordată în funcţie de numărul de voturi primite în alegerile parlamentare şi în alegerile locale.




×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close