Antena 3 CNN Politică Hrebenciuc: Varianta Isărescu premier nu este fezabilă. Are nevoie de susţinere politică solidă

Hrebenciuc: Varianta Isărescu premier nu este fezabilă. Are nevoie de susţinere politică solidă

Hrebenciuc: Varianta Isărescu premier nu este fezabilă. Are nevoie de susţinere politică solidă
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
11 Dec 2009   •   12:18

Instalarea actualului guvernator al BNR, Mugur Isărescu ca premier în această perioadă de criză nu este fezabilă, consideră vicepreşedintele PSD, Viorel Hrebenciuc. În opinia liderului social-democrat, un premier independent are nevoie de o puternică susţinere parlamentară nu de o majoritate politică fragilă în această perioadă de criză economică.

?Nu este fezabilă, pentru că el este un independent, un profesionist foarte bun, dar trebuie susţinut politic în toate demersurile în care le face domnia sa. Or locul lui este acolo la BNR.(...)Nu aş vrea să fiu într-un guvern care se bazează pe o majoritate fragilă. În perioada de criză este nevoie de un guvern de criză cu o majoritate solidă? a avertizat Hrebenciuc.

Întrebat dacă PSD ar putea să îl susţină pe Isărescu, în eventualitatea în care ar fi nominalizat ca premier, liderul deputaţilor PSD a precizat că social-democraţii nu au luat în discuţie un astfel de scenariu şi că nu este momentul pentru aşa ceva.

În schimb, iscuţia despre un guvern comun PNL-PSD cu Crin Antonescu premier încă are rost, în condiţiile în care PSD şi PNL îşi vor menţine colaborarea pentru o majoritate parlamentară, a afirmat Hrebenciuc.

În ceea ce priveşte comportamentul politic al UDMR, care a dat semnale că ar fi dispusă la o guvernare alături de PDL, Hebenciuc a apreciat că Uniunea are o problemă întrucât Traian Băsescu este susţinut de PCM, cu care concurează această formaţiunepentru electorat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close