Antena 3 CNN Politică Iliescu şi-a găsit candidaţii care să îi calce pe urme şi pentru care va face campanie

Iliescu şi-a găsit candidaţii care să îi calce pe urme şi pentru care va face campanie

Iliescu şi-a găsit candidaţii care să îi calce pe urme şi pentru care va face campanie
06 Noi 2008   •   03:32

Pentru Ion Iliescu, fostul preşedinte al României, acestea sunt primele alegeri în care nu este implicat direct, nu candideazăm de după 1990. Cu toate acestea însă el a luat sub aripa sa unii candidaţi ai PSD, cu care a promis să meargă în campanie. Astfel, Ionuţ Vulpescu şi Şerban Nicolae sunt beneficiarii moştenirii politice a lui Ion Iliescu. Primul dintre ei candidează pentru Camera Deputaţilor, celălalt pentru Senat.
Favoritul lui Iliescu pare să fie Ionuţ Vulpescu. Are 32 de ani şi lucrează de opt ani alături de fostul şef al statului. Mai exact, din campania prezidenţială a anului 2000, în urma căreia Vulpescu a ajuns la Cotroceni ca ocupant al unui scaun de expert la Departamentul de Culte.
Acum două zile, Ion Iliescu a participat la inaugurarea sediului de campanie al lui Vulpescu, scrie Cotidianul.
?M-a bucurat faptul că în grupul său de campanie erau prezenţi mulţi tineri, elevi şi studenţi?, a povestit Ion Iliescu. Vulpescu susţine că Iliescu l-a pregătit pentru campanie, dându-i sfaturi pe gratis despre cum să fie natural, ?fără artificii şi fără preţiozităţi?, şi despre cum trebuie să se adreseze oamenilor ?direct, cu multă răbdare?. În câteva zile vor apărea primele afişele şi clipuri electorale ale lui Ionuţ Vulpescu alături de Ion Iliescu.
Într-o situaţie similară se află şi celălalt favorit, Şerban Nicolae. Ion Iliescu l-a susţinut pe acesta şi la precedentele alegeri parlamentare. Pe lista celor sprijiniţi în mod direct de Ion Iliescu se mai află Sergiu Nicolaescu, Răzvan Theodorescu, Nora Rebreanu şi Marian Săniuţă, preşedintele de onoare al PSD urmând a participa la acţiuni electorale ale tuturor acestora.
Cu toate acestea, ultima experienţă de colaborare de acest gen, cu Ion Ilescu pe post de locomotivă electorală pentru un candidat nu s-a încheiat tocmai fericit pentru candidatul PSD la preşedinţie, în 2004.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close