Antena 3 CNN Politică În ce condiții se vor relua slujbele religioase. Anunțul făcut de Ludovic Orban

În ce condiții se vor relua slujbele religioase. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Ludovic Orban a susținut marţi că în şedinţa CNSU a fost adoptată în unanimitate hotărârea de prelungire a stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru 30 de zile, începând cu 17 iunie.Premierul a precizat că vor putea fi oficiate slujbe în interiorul bisericilor.

În ce condiții se vor relua slujbele religioase. Anunțul făcut de Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   17:44

Premierul susține că slujbele religioase vor fi ținute cu un număr limitat de credincioși. Oficierea lor se va face atât în interior, cât și afară. 

”Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens aşteptată şi integral justificată a autorităţilor de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioşilor, în condiţiile respectării unor reglementări limpezi şi încă necesare.

Ca şi până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară şi le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioşilor săi. Este esenţial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieţii noastre sociale.

Acest lucru ne priveşte pe fiecare în parte şi ne solicită responsabilitatea personală. Credinţa autentică civilizează, rodeşte atenţie morală, grijă şi respect faţă de celălalt. De aceea, credinţa onorează în cel mai înalt grad. Ca şi respectarea ei”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban slujbe
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close