Antena 3 CNN Politică Juriştii USL lucrează la un document care să explice CCR că referendumul trebuie validat

Juriştii USL lucrează la un document care să explice CCR că referendumul trebuie validat

Juriştii USL lucrează la un document care să explice CCR că referendumul trebuie validat
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Iul 2012   •   19:46

Juriştii Uniunii Social Liberale lucrează la un document prin care se va explica Curţii Constituţionale a României că referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu trebuie validat, scrie Rompres.

Eugen Nicolăescu a declarat că  'un grup de jurişti din cadrul USL lucrează la un document care să explice foarte bine situaţia pe care noi o considerăm ca fiind corectă, constituţională şi legală de validare a referendumului'.

Întrebat sub ce formă va fi formulat documentul, liberalul a afirmat că este vorba de o 'explicaţie'. 'Este vorba de o explicaţie pe care vrem să o dăm în plus CCR, ca să aibă o bază suplimentară atunci când va face evaluarea dosarului şi va putea să judece în cunoştinţă de cauză. Noi credem că este o mână întinsă CCR din punct de vedere profesional, intelectual şi legal', a spus el.
   
Nicolăescu a precizat că o hotărâre în cazul acestui document va fi luată după anunţarea rezultatelor finale de către Biroul Electoral Central.
   
'Decizia va fi luată atunci când BEC va avea închise lucrările procesului de la referendum şi va avea dosarul gata şi îl va trimite către CCR. Noi credem că acest document trebuie să fie imediat ulterior hotărârii BEC, astfel încât toate informaţiile şi de o parte şi de alta să fie aproape în acelaşi timp pe masa judecătorilor de la CCR, să existe poziţii clare, bine documentate şi care să poată fi luate în consideraţie', a afirmat deputatul PNL.
 

×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close