Antena 3 CNN Politică Vicepremierul Kelemen Hunor: Majoritatea sporurilor pentru bugetari, anulate din 2022

Vicepremierul Kelemen Hunor: Majoritatea sporurilor pentru bugetari, anulate din 2022

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că majoritatea sporurilor de care beneficiază acum bugetarii vor fi desfiinţate, începând de anul viitor.

Vicepremierul Kelemen Hunor: Majoritatea sporurilor pentru bugetari, anulate din 2022
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    24 Feb 2021   •   11:34

Totodată, Kelemen a precizat că acestea ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi, potrivit realitatea.net.

Kelemen Hunor: În acest an, sporurile rămân

"Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (...) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (...) 

Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie", a subliniat Kelemen Hunor.

Cu ce ar putea fi înlocuite sporurile

Vicepremierul spune totuși că multe dintre sporuri vor dispărea de anul viitor, el propunând premierea celor eficienți și care fac performanță în domeniul lor.

"Mi se ridicol să spui, în 2021, că este un risc să lucrezi la calculator. Trebuie lăsată posibilitatea premierii celor eficienți și care performează. Este nevoie de o analiză a acestor sporuri, iar decizia nu se poate lua într-o lună de zile și nici nu se poate da prin ordonanțe. Anul viitor nu vom mai avea aceste sporuri", amenință vicepremierul.
 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor sporuri
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close