Antena 3 CNN Politică Lider PNL vrea modificarea statutului partidului: „Candidaţii să fie stabiliţi fără imixtiuni de la centru”

Lider PNL vrea modificarea statutului partidului: „Candidaţii să fie stabiliţi fără imixtiuni de la centru”

Lider PNL vrea modificarea statutului partidului: „Candidaţii să fie stabiliţi fără imixtiuni de la centru”
Sursa foto: Foto: Facebook
11 Feb 2017   •   13:23

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine cinci propuneri de modificare a statutului PNL, ''pentru o mai bună funcţionalizare şi un mai mare grad de democratizare a partidului'', între care se numără şi cerinţa ca toţi candidaţii din alegeri, pe listă sau în uninominale, ''să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale''.

''La şedinţa conducerii naţionale a PNL cu preşedinţii de filială am susţinut următoarele propuneri de modificare a statutului PNL, propuneri agreate, consensual, de Biroul Politic Judeţean Timiş al PNL şi de participanţii la Cercul Liberal de Discuţii Timiş, ediţia I (din 9 februarie 2017) şi constituite, în consecinţă, în solicitări oficiale ale filialei Timiş a PNL către conducerea naţională a partidului, în atenţia Comisiei de Statut'', arată Nicolae Robu, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prima modificare ar fi ca Birourile Politic Local (BPL), Judeţean (BPJ) şi Naţional (BPN) să fie mai suple, formate dintr-un număr mai mic de membri, de exemplu din maximum 40 de persoane.

O altă modificare vizează Colegiile Directoare Executive, care ''să se desfiinţeze, rămânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente doar Consiliile de Coordonare''.

Cea de-a treia propunere susţine ca ''BPL şi BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizaţiei locale, respectiv a filialei''.

Nicolae Robu mai susţine şi ca preşedinţii la nivelurile local, judeţean şi naţional ''să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toţi membrii cu cel puţin trei luni vechime în partid la data alegerilor'', cu cotizaţia la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfăşoară alegerile.

Ultima propunere se referă la candidaţii la alegeri, atât la cele pe listă, cât şi la cele uninominale, care ''să fie stabiliţi prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naţionale'', conchide Nicolae Robu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: nicolae robu PNL
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close