Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, denunţat la Curtea Supremă de un fost ministru al Afacerilor Interne

Liviu Dragnea, denunţat la Curtea Supremă de un fost ministru al Afacerilor Interne

Liviu Dragnea, denunţat la Curtea Supremă de un fost ministru al Afacerilor Interne
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2017   •   09:19

Fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Berca le-a spus judecătorilor de la instanţa supremă, în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, că lucrările de construcţie la şcoala din comuna băcăoană Ardeoani au fost făcute de o firmă care a fost plătită ilegal, în urma unui ordin de ministru din 2014, semnat de Liviu Dragnea când era ministru al Dezvoltării Regionale şi ţinut secret, nepublicat în Monitorul Oficial, scrie news.ro.

În declaraţia dată joi în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriel Berca a spus că omul de afaceri Viorel Rusu, a cărei firmă a făcut lucrările de construcţie la şcoala din comuna Ardeoani, a indus în eroare procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că plata pentru acele lucrări s-a făcut în urma unei ilegalităţi a lui Liviu Dragnea.

“Rusu Viorel a indus în eroare organele de anchetă. Acea şcoală a fost plătită nu prin hotărâre de Guvern ci prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea şi trecut la secret, nepublicat în Monitorul Oficial. Nu poţi folosi fondul de rezervă al Guvernului pentru o lucrare veche. Ultima plată alocată prin ordinul 2209 din 2014 s-a făcut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost dată în 30 decembrie 2014, când banii erau deja cheltuiţi, pentru a fi acoperită nelegalitate comisă prin ordinul de ministru”, le-a spus Berca judecătorilor.

Fostul ministru a mai spus că lucrările au fost supraevaluate, ajungând la 450 de euro pentru un metru pătrat, la o suprafaţă construită de 3.000 de metri pătraţi.

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close