Antena 3 Politică Ludovic Orban, ironic la adresa PSD: Propun să eșaloneze creșterea salariilor pe 100 de ani

Ludovic Orban, ironic la adresa PSD: Propun să eșaloneze creșterea salariilor pe 100 de ani

13 Apr 2017   •   17:36
Ludovic Orban, ironic la adresa PSD: Propun să eșaloneze creșterea salariilor pe 100 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres

Candidatul PNL la alegerile pentru preşedinţia partidului, Ludovic Orban, a declarat joi, la Timişoara, că propune PSD să eşaloneze creşterea salariilor pe 100 de ani ''ca să ştim foarte clar cum vor creşte''. 

De asemenea, Ludovic Orban a afirmat că drumul pe care a pornit ''colecţia de ordonanţe'' ale guvernului ''condus de Dragnea'' este unul care va duce România ''spre nicăieri''. 

''Propun ca domnii din PSD să eşaloneze creşterea salarizării nu pe patru ani, până în 2022, ci pe 100 de ani, ca să ştim foarte clar cum vor creşte salariile. (...) 
Drumul pe care a pornit această colecţie de ordonanţe ale vechililor roşii, Guvernul condus de Dragnea, nu de reprezentantul Timişoarei, este unul care va duce România în deşert, care nu duce nicăieri'', a afirmat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acestuia, calculul privitor la creşterile pe care le-a anunţat PSD, respectiv creşterea punctului de pensie şi impactul bugetar al noii legi a salarizării, vor face ca ''80 % din veniturile bugetului de stat'' să se ducă pe salarii în sectorul public, pe subvenţiile la fondul de pensii, ''care vor creşte la peste 5 miliarde de euro'' şi pe cheltuieli sociale, adică ''spre cei care nici nu vor să-şi găsească de lucru''. 

''Înseamnă că statul va rămâne fără bani de investiţii şi pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene, lucru care va duce la pierderea foarte multor fonduri europene (...). Vom rămâne fără bani pentru angajamentele noastre naţionale, de alocare a 2% din PIB pentru înzestrarea armatei. Uşor-uşor, 
Guvernul Dragnea riscă să bage România în faliment'', a spus Ludovic Orban. 

El a vorbit şi despre ''impozitul pe gospodărie'' amintit de PSD, care i-a reamintit ''încercarea jenantă a unui alt guvern PSD, care a încercat să introducă impozitul pe bacşiş", punctând că ''s-au făcut de râs şi au renunţat la această tentativă de a scoate bani din piatră seacă''. 

''Se pare că acum au mai inventat o năzdrăvănie, impozitul pe gospodărie. Nu este foarte clar ce vor să facă, dar cred că vor să numere găinile din gospodărie, ouăle pe care le dau găinile, curcile, porcii, vacile sau să calculeze cantitatea de lapte pe care o dă fiecare vacă. Am văzut că vor să angajeze 35.000 de inspectori fiscali în aparatul de stat, ca şi cum nu am avea 1,2 milioane de oameni care nu se ştie foarte clar ce fac şi pe care cooperativa vechililor roşii încearcă să-i plătească mai bine decât pe cei care muncesc cu adevărat în sectorul privat'', a detaliat liberalul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban ironii PNL PSD

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close