Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre USR PLUS: "E ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape"

Ludovic Orban, despre USR PLUS: "E ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape"

Ludovic Orban, președintele PNL, a apreciat că guvernarea alături de USR că este ca în box. Potrivit liderului liberal, USR PLUS e un partener cu care se lucrează foarte greu, dar „când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape”, pentru că de la distanță „îți trage niște pumni de te răstoarnă”.

Ludovic Orban, despre USR PLUS: "E ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape"
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2021   •   21:40

Ludovic Orban a precizat că marea majoritate a românilor dorește refacerea coaliției de guvernare. Opțiunea de formare a unui guvern minoritar cu sprijin PSD este pe locul 4 în preferințele românilor, iar pe locul 2 este, „cu un scor destul de important, de 30 și ceva la sută”, guvern în jurul PSD pe care îl consideră „inamicul natural” al PNL.

În ceea ce privește USR PLUS, Orban a afirmat că este un partener cu care se lucrează foarte greu.

„Să fim cinstiți. Vorbesc ceva cu ei, vin mâine cu altceva, răspoinmâine vin cu altceva. De multe ori se comportă ca și cum ar fi în opoziție, dar vă spun un lucru, prefer USR ca partener în coaliția de guvernare decât USR ca adversar.

„E ca în box. Când ai un boxer cu alonjă, îl ții aproape”

E ca în box. Când boxezi cu un boxer cu alonjă, îi ții aproape, nu îl ții la distanță pentru că îți trage niște pumni de te răstoarnă cu cracii-n sus de la distanță. Și uitați-vă ce bine se simt de când au trecut în opoziție, s-au resolidarizat, sunt în mediul lor, ei sunt născuți din critică, a spus Ludovic Orban la Arad, potrivit Mediafax.

„Grupurile parlamentare sunt într-o 'gravă divizare' "

Potrivit acestuia, grupurile parlamentare sunt într-o „gravă divizare”: „cu cât trece timpul și cu cât se comit agresiuni în continuare împotriva celor de la USR PLUS, cu atât mai greu va fi de refăcut coaliția, pentru că toate aceste războaie lasă răni adânci”.

„Vă spun că și mie îmi va fi extrem de greu să realizez lucrurile respective. Dacă nu voi fi ales președinte, nu văd nicio soluție pentru Partidul Național Liberal de recredibilizare, de a crește performanța guvernamentală, pentru că, dacă ne privim în ochi și fără să o spunem tare, ci la o cafea, știm că e loc de mai bine, știm că piciorul trebuie pus pe accelerație, nu pe frână, știm că un guvern trebuie să aibă o performanță mult mai bună, că deciziile trebuie să se ia mult mai repede”, a mai precizat liderul PNL. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban USR box PNL
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ce trebuie să facă pensionarii care nu sunt acasă când le aduce poștașul plicul
x close