Marius Budăi: Nu există spor de calculator. PSD susține plafonarea sporurilor la 30%

de Milena Niță    |    17 Feb 2021   •   11:56
Marius Budăi: Nu există spor de calculator. PSD susține plafonarea sporurilor la 30% Hepta

Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, susține că sporul de calculator nu există în sistemul bugetar și că acesta este folosit de guvernanți pentru a justifica măsuri de austeritate.

De asemenea, Budăi susţine că în timp ce a făcut parte din Guvern nu a descoperit sporuri abuzive, potrivit rfi.ro.

Budăi, despre sporul de calculator: Nu e decât o încercare penibilă de a justifica austeritatea

"Este folosit în mod abuziv. Dacă îmi arătați un document oficial, da, putem avea o discuție serioasă. Nu este decât o încercare penibilă de a justifica austeritatea", a spus fostul ministru Marius Budăi.

Conform acestuia, PSD susține plafonarea sporurilor la 30%, așa cum este prevăzut în legea salarizării unitare.

Marius Budăi: PSD susține plafonarea sporurilor la 30%

"Dacă sunt abuzuri și depășesc acele 30%, trebuie îndreptate, dar să vorbești în România anului 2021, de exemplu, din arcul guvernamental, să spui că ar mai exista sporul de calculator, care nu există sub nicio formă, pentru că acel spor a fost cu ani în urmă, când știm cu toții că acele monitoare de calculator nu numai că îți afectau vederea, dar emiteau și radiații puternice și tot ceea ce înseamnă spor în România, că vorbim de angajați la privat, că vorbim de angajați la stat, aceste sporuri, îl auzeam pe Florin Cîțu spunând că sporurile trebuie legate de performanță. 

Este total eronat. Sporurile se dau pentru condiții deosebite de lucru sau pentru program de noapte sau pentru persoanele cu dizabilități. Premiile se dau pentru performanță suplimentară față de fișa de post. Deci este total eronat", a mai spus fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close