Antena 3 CNN Politică Marko: Exclud varianta de guvern propusă de Geoană. Majoritatea va fi formată cu PDL. Invităm şi PNL

Marko: Exclud varianta de guvern propusă de Geoană. Majoritatea va fi formată cu PDL. Invităm şi PNL

Marko: Exclud varianta de guvern propusă de Geoană. Majoritatea va fi formată cu PDL. Invităm şi PNL
Sursa foto: Marko Bela
16 Dec 2009   •   11:14

UDMR exclude varianta propusă de liderul social-democrat, Mircea Geoană privind formarea unei majorităţi parlamentare alături de PNL şi PSD şi invită în continuare pe liberali să participe la guvernare alături de PDL, a declarat miercuri preşedintele Uniunii, Marko Bela, după întâlnirea avută cu negociatorii PNL la Palatul Parlamentului. Omologul său liberal, Crin Antonescu a ţinut să sublinieze că această ultimă variantă nu este exclusă, decizia partidului său depinzând însă de negocierile care vor fi purtate astăzi cu democrat-liberalii şi de consultările de la Cotroceni la care au fost invitaţi de către Traian Băsescu. Antonescu a ţinut să-i asigure pe udemerişti că indiferent de deciziile care vor fi luate de cele două formaţiuni politice privind guvernare, relaţia de respec va putea continua.

?Exclud o astfel de variantă propusă de Mircea Geoană. Eu cred că majoritatea guvernamentală va fi formată cu PDL. Aş vrea să fie în această majoritatre şi PNL? a afirmat Marko Bela, amintind că între Uniune şi PNL există relaţii forrte strânse şi foarte speciale.

Liderul UDMR s-a referit la protocolul de colaborare existent între cele două formaţiuni şi a subliniat că în ciuda faptului că o parte din el s-a consumat, prin autorecuzarea lui Klaus Iohannis, principiile politice şi de guvernare convenite rămân valabile şi sunt asumate atât de PNL cât şi de UDMR

?UDMR a început discuţii cu PDL în interesul formăriii unei majorităţi guvernamentale şi al formării unui guvern stabil. Şi în discuţiile cu domnul Antonescu am reafirmat convingerea că este nevoie şi de prezenţa PNL şi noi optăm pentru astfel de soluţie majoritar PDL-PNL-UDMR. Putem concepe şi un guvern format din PDL-UDMR şi minorităţi dacă PNL nu poate concepe o astfel de majoritrate, dar în continuare am invitat colegii noştri din PNL să intre în această majoritate? a arătat Marko.

Liderul PNL, Crin Antonescu a sugerat că dorinţa udemeriştilor de intrare a liberalilor la guvernare este încă realizabilă. Totul depinde de cursul discuţiilor cu PDL de astăzi şi al consultărilor cu Traian Băsescu din această după-amiază.

?Situaţia în care ne-am putea regăsi în aceeaşi majoritate nu e exclusă, dar depinde de discuţiile între noi şi PDL, întrre noi şi preşedinte. Principiile comune de guvernare sunt cât se poate de active. Noi înţelegem foarte bine că fiecare partid este determinată şi responsabil în faţa propriului electorat. Cu mandatul pe care îl ai şi relaţiile pe care le ai cu electoratul propriu putem înţelege aceste diferenţe semnificative între noi şi UDMR? a subliniat Antonescu, asigurându-i pe negociatorii UDMR că raporturile de respect şi comunicare dintre ei vor rămâne aceleaşi, chiar dacă numai Uniunea va intra la guvernare.



Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close